Curtea de Apel Brasov a redus definitiv cu pana la doi ani si doua luni pedepsele primite pe fond de membrii clanului interlop Austrianu, acuzati de inselaciune cu masini de lux, acestia urmand sa execute pana la cinci ani si jumatate de inchisoare, informeaza Agerpres.

Potrivit portalului instantelor de judecata, magistratii au admis apelurile formulate de cei sapte inculpati, iar in final au redus pedepsele aplicate de instanta de fond.

Astfel, liderul gruparii infractionale, Sandu Zamfir, zis 'Austrianu', va executa cinci ani si sase luni de inchisoare, cu o jumatate de an mai putin fata de condamnarea initiala. De asemenea, trei fii ai acestuia au primit pedepse definitive cu executare intre doi ani si opt luni de detentie si patru ani de inchisoare, reducerile obtinute la apel fiind de pana la un an si jumatate. In acelasi dosar a fost condamnata sotia lui Austrianu, Sandu Irina, care va executa o pedeapsa de patru ani de inchisoare, cu sase luni mai putin decat cea aplicata pe fond.

O alta inculpata, Lorena Paun, va sta doi ani si patru luni in detentie, iar Ioan Paul Busa, care a obtinut cea mai mare reducere a pedepsei, de doi ani si doua luni, va executa doi ani si patru luni de inchisoare. Magistratii ii obliga, totodata, pe cei sapte inculpati sa plateasca diverse sume de bani catre partile civile din dosar, fiind vorba in total despre aproape 40.000 de euro si 186.000 lei.

Decizia Curtii de Apel Brasov este definitiva.

Cei sapte inculpati din acest dosar sunt acuzati ca induceau in eroare partile vatamate, in sensul ca incheiau promisiuni bilaterale de vanzare-cumparare avand ca obiect achizitionarea unor autoturisme de lux, convingand partile vatamate ca pana la data la care urmau a se perfecta contractele de vanzare-cumparare vor achita diferenta de pret.

Ulterior, inculpatii, folosind documente falsificate, determinau alte persoane sa accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urma, iar apoi, prin intermediul acelorasi oameni instrainau autoturismele unor terti, creand astfel prejudicii primilor vanzatori.

Probatoriul administrat in cauza a relevat ca inculpatul Busa Ion Paul a adresat amenintari cu moartea uneia dintre partile vatamate si membrilor familiei acestuia, atat prin intermediul mesajelor SMS, cat si in mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta sa dea diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir.