Fostul ministru de Interne Petre Toba a depus, luni, o plangere penala la Parchetul General, in care reclama savarsirea infractiunii de abuz in serviciu in legatura cu modul de constituire a comisiei de experti din cadrul Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), care i-a analizat teza de doctorat, informeaza Agerpres.

Petre Toba (foto arhiva)Foto: Agerpres

Potrivit unor surse judiciare, plangerea este indreptata atat impotriva membrilor Consiliului General al CNATDCU, care au decis constituirea comisiei tehnice de experti, dar si impotriva membrilor acestei comisii.

Pe 7 octombrie, Comisia speciala de experti a constatat ca fostul ministru Petre Toba a plagiat in lucrarea de doctorat si a solicitat retragerea titlului de doctor.

Initial, o alta comisie de specialitate din cadrul CNATDCU a decis ca in cazul lucrarii de doctorat a lui Toba nu este vorba de plagiat, insa Consiliul General al CNATDCU a decis infiintarea unei alte comisii care sa analizeze cazul fostului ministru.