Administratia Nationala de Meteorologie a emis, marti dimineata, o avertizare cod galben de ploi valabila pana joi in 20 de judete si in Bucuresti si o avertizare cod portocaliu valabila pana miercuri seara in 14 judete ale tarii.

Cod galben si cod portocaliu de ploiFoto: ANM

Avertizarea cod galben este valabila de marti, 11 octombrie, de la ora 15:00 pana joi, 13 octombrie, la ora 10:00. In acest interval, in special in sud-estul, estul si centrul tarii, precum si in zonele montane si submontane va ploua, cantitatile de apa urmand sa depaseasca 25 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp. La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, treptat vor predomina ninsorile si se va depune strat nou de zapada.

Vantul va prezenta intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze ce vor depasi la rafala 55...65 km/h cu precadere in regiunile estice si la munte si pentru intervale scurte de timp peste 75...80 km/h in zona litoralului, dar si pe crestele inalte de munte, unde va viscoli ninsoarea.

De asemenea, o avertizare cod portocaliu de ploi este valabila in intervalul 11 octombrie, ora 18:00 - 12 octombrie, ora 20:00.

In judetele Suceava, Botosani, Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati, Braila, Buzau, Prahova, Constanta si Tulcea, precum si in zona de munte aferenta judetului Dambovita se vor cumula cantitati de apa ce vor depasi 50...60 l/mp si pe arii restranse 80...90 l/mp.

Meteorologii precizeaza ca, in dimineata zilei de 12 octombrie, vor actualiza acest mesaj.