Vremea va fi inchisa si rece pentru acesta data, din perspectiva valorilor diurne. Temporar va ploua in toate regiunile, cu o intensitatea mai mare spre seara si in cursul noptii, indeosebi in zonele montane si in partea de est si sud-est a teritoriului, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Marti

In tara, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si local 40...50 l/mp, cu precadere in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.

La munte precipitatiile vor fi mixte, iar in cursul noptii, in special la altitudini mai mari in partea de nord a Carpatilor Orientali vor predomina ninsorile. Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 55...65 km/h, indeosebi in a doua parte a intervalului si mai ales in est si la munte, iar pe crestele montane inalte va depasi 70...80 km/h.

Temperaturile maxime se vor situa intre 6 si 18 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, in general, intre 4 si 14 grade.

In Bucuresti, vremea va fi inchisa si rece, indeosebi din perspectiva valorilor diurne, temperatura maxima urmand a se situa in jurul valorii de 14 grade. Temporar va ploua pe tot parcursul intervalului, cu o intensitate mai mare in special seara si noaptea si se vor cumula cantitati de apa in jurul a 25 l/mp.

Vantul va sufla moderat, cu intensificari trecatoare. Temperatura minima va fi de 10...11 grade.

Miercuri

Vremea se va mentine inchisa si rece pentru acesta perioada, in special in ceea ce priveste valorile diurne si mai ales in partea de nord-est a teritoriului, unde acestea vor fi cu mult mai coborate decat mediile climatologice.

Temporar va ploua in toata tara, cu o intensitate mai mare pe parcursul zilei cand la munte se vor semnala precipitatii mixte. Astfel, cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si local 40...50 l/mp, cu precadere in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.

Seara si noaptea, aria ploilor va fi in restrangere in regiunile sudice si sud-estice, dar va contiua sa ploua in restul teritoriului, in timp ce la munte vor predomina ninsorile si mai ales in Carpatii Orientali se va depune strat nou de zapada.

Spre dimineata, precipitatii mixte se pot semnala trecator si la altitudini mai joase din nordul Moldovei si estul Transilvaniei. Vantul va avea intensificari temporare in majoritatea regiunilor, cu viteze de pana la 55...65 km/h, indeosebi in est si la munte, iar pe crestele montane inalte va depasi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.

Temperaturile maxime se vor situa intre 6 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 18 grade in Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse intre 2 si 10 grade.