Refugiatul sirian arestat in Germania dupa descoperirea de explozibili intr-un apartament din oprasul Chemnitz planuia atacuri similare ca marime celor din Bruxelles si Paris, a spus luni ministrul german de interne, potrivit Reuters.

Politia germanaFoto: Captura YouTube

“Potrivit informatiilor noastre, pregatirile din Chemnitz sunt similare pregatirilor pentru atacurile din Paris si Bruxelles”, a declarat intr-un comunicat de presa Thomas de Maiziere.

In noiembrie 2015, atacatori ai Statului Islamic au ucis circa 130 de persoane in capitala franceza, iar grupul terorist a revendicat si atacurile sinucigase cu bomba din martie anul acesta, in care au fost ucisi cel putin 30 de oameni.

Loerg Michaelis, seful oficiului de investigatii penale din landul Saxonia a spus luni ca refugiatul de 22 de ani a fost, cel mai probabil, inspirat de Statul Islamic.

Sirianul, care a venit in Germania in timpul fluxului migrator masiv de anul trecut a fost arestat luni dupa ce in weekend a avut loc o cautare la nivel national.

Politia il cauta pe Jaber Albakr dupa ce le-a scapat in timpul raidului de sambata efectuat in orasul Chemnitz, din estul Germaniei, in care au gasit mai multe sute de grame de explozibil.

Seful politiei din landul Saxonia a spus ca Albakr a fost prins dupa ce au fost informati ca alti sirieni il retineau intr-un apartament din Leipzig.

Der Spiegel scrie ca Albakr a abordat alt sirian in gara orasului si l-a intrebat daca poate sa doarma la el. Acesta a acceptat, iar apoi a chemat politia.