Ministerul Educatiei a decis ca, in situatia in care candidatii inscrisi la concursul pentru ocuparea posturilor de directori au avut dosare de candidatura respinse ca urmare a unor erori materiale, acestia sa poata face, in cursul zilei de luni, dovada documentelor pentru care a fost invalidata candidatura, transmite Agerpres.

''In situatiile in care au fost sesizate fisiere corupte informatic, alte documente decat cele cerute sau documente lipsa, inspectoratele scolare au obligatia de a contacta candidatii in cel mai scurt timp, astfel incat astazi, 10 octombrie, in intervalul orar 12,00 - 17,00, acestia sa prezinte Comisiei judetene de organizare a concursului documentele din cauza carora au fost respinsi. Ulterior, Ministerul Educatiei va analiza posibilitatea emiterii unor aprobari speciale pentru participarea la concurs. Mentionam ca vor fi luate in considerare doar documentele administrative datate inainte de 2 octombrie 2016. (...) Proba scrisa din cadrul concursului se va desfasura miercuri, 12 octombrie'', precizeaza Ministerul Educatiei intr-un comunicat.

De asemenea, subliniaza sursa citata, toate informatiile pe acest subiect au fost comunicate inspectoratelor scolare judetene in cursul videoconferintei sustinute luni dimineata de secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Monica Cristina Anisie.

Decizia Ministerului Educatiei de a interveni in rezolvarea acestor situatii speciale are la baza numeroasele solicitari din partea candidatilor ale caror dosare au fost respinse ca urmare a unor erori de incarcare a documentelor pe internet, se arata in comunicat.