Administratia Nationala de Meteorologie a emis o informare de ploi insemnate cantitativ, intensificari ale vantului si precipitatii mixte la munte, valabila din aceasta noapte, incepand cu ora 2.00 si pana joi la ora 10.00 dimineata.

PloiFoto: USER UPLOADED

In intervalul mentionat aria ploilor se va extinde treptat si va cuprinde majoritatea regiunilor. Ploile vor fi mai insemnate cantitativ la inceput in jumatatea sudica a teritoriului, iar incepand din a doua parte a zilei de marti, 11 octombrie, mai ales in est, sud-est si la munte.

Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si local 40...50 l/mp, cu precadere in Moldova, nordul Munteniei si al Dobrogei, precum si in zonele montane.

Pe parcursul zilei de marti, la munte precipitatiile vor fi mixte, apoi vor predomina ninsorile, in special la altitudini mai mari si mai ales in nordul Carpatilor Orientali se va depune strat nou de zapada.

Vantul va avea intensificari temporare, cu viteze de pana la 55...65 km/h, indeosebi in est si la munte, iar pe crestele montane inalte va depasi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea.

Administratia Nationala de Meteorologie precizeaza ca marti dimineata va actualiza prezentul mesaj privind evolutia si intensitatea precipitatiilor, cu deosebire din zona Moldovei si a Carpatilor Orientali si Meridionali.