​​Un al doilea dispozitiv Samsung Glalaxy Note 7, inlocuit de catre companie a luat foc in SUA, potrivit presei locale. Samsung a fost fortat sa inlocuiasca modelul Note 7 cu modele mai noi de smartphone-uri, dupa ce clientii s-au plans ca bateriile acestora se supraincalzeau si luau foc, anunta BBC.

Samsung Galaxy Note 7Foto: Samsung

Un barbat din Kentucky a declarat ca "s-a speriat de moarte", dupa ce s-a trezit si dormitorul sau era plin de fum, scrie presa locala.

Incidentul vine la mai putin de o saptamana de cand un alt dispozitiv de acest gen a luat foc intr-un avion al companiei Southwest Airlines.

"Telefonul ar trebui sa fie cel inlocuit si te gandesti ca este sigur", a declarat Michael Klering, barbatul caruia i-a explodat telefonul, potrivit WKYT.

Acesta a mai declarat ca dispozitivul sau nu se afla la incarcat in momentul producerii incendiului.

Note 7 a fost subiectul fierbinte al lunii septembrie, dupa o rechemare in masa a telefoanelor de acest tip inapoi in service. Cu toate acestea, compania a transmis ca a rezolvat problemele.

Miercuri, un Note 7 inlocuit de catre Samsung, a luat foc intr-un avion al companiei Southwest Airlines, in timpul unui zbor de la Louisville- Kentucky la Baltimore- Maryland.

Un purtator de cuvant al companiei de zbor a declarat pentru BBC ca: "Un pasager a raportat faptul ca un dispozitiv electronic emite fum. Toti pasagerii si membrii echipajului au fost scosi in siguranta de la bordul aeronavei prin usa cabinei principale."

Avionul a fost evacuat inainte de decolare, iar Samsung a transimis ca investigheaza acest incident.

"Lucram impreuna cu compania Southwest pentru a recupera dispozitivul si pentru a confirma cauza incidentului. Odata ce examinam dispozitivul, va vom da mai multe informatii", a spus Samsung.