Meteorologii au extins, sambata, informarea meteorologica de vreme rea, ploi si vijelii pentru mai multe zone din sudul si estul tarii. Pana la ora 15:00, vantul va avea intensificari in Dobrogea, Baragan si sudul Moldovei, precum si in zona montana inalta, unde viteza la rafala va depasi 50...60 km/h. Meteorologii avertizeaza ca vremea va fi rece, iar in diminetile urmatoare local se va produce bruma cu precadere in nordul si in centrul tarii si in zonele deluroase din restul teritoriului. Meteorologii au emis sambata si atentionari cod galben de ninsori pentru mai multe judete din tara.

Va mai ploua local in sudul si in estul tarii, dar numai pe spatii mici, in estul Moldovei si in Dobrogea, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. In zona Carpatilor Meridionali si Orientali vor fi precipitatii mixte, in general slabe, iar la peste 1500 m altitudine vor predomina ninsorile.

Meteorologii au emis sambata si atentionari cod galben de ninsori pentru mai multe judete din tara.

Pana la ora 13:00, in zona de munte a judetelor Buzau, Prahova, Arges, Dambovita, se vor semnala ninsoare moderata la peste 1200 m, ce determina scaderea vizibilitatii sub 100 m si izolat sub 50 m.

Cod galben de ninsori moderat este si in zonele de munte ale judetele Sibiu, Harghita, Covasna si Brasov, valabil pana la ora 12:00.

Pentru judetele Buzau (zona de campie, Braila si Ialomita, ANM a emis cod galben de intensificari ale vantului cu viteze ce vor atinge la rafala 50 ¬ 60 km/h, izolat 65 km/h, valabil pana la ora 14:00.