14 imigranti au fost prinsi, sambata, in zona localitatilor timisene Nerau si Moravita, in timp ce incercau sa intre ilegal in Romania din Serbia. 11 imigranti - cetateni irakieni, egipteni si algerieni - care se deplasau pe jos, peste camp, dinspre Serbia spre Romania, au fost prinsi in apropierea localitatii Moravita, anunta Agerpres. De asemenea, alti trei barbati din Kosovo, care nu isi justificau prezenta in zona, au fost depistati in apropierea localitatii Nerau.

''Dupa miezul noptii de vineri spre sambata, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Moravita au observat cu ajutorul Sistemului Optronic de Supraveghere Attica un grup de persoane care se deplasau pe jos, peste camp, dinspre Serbia spre Romania. Imediat, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica, fiind depistate in vegetatia din zona, in apropierea localitatii Moravita, 11 persoane (sase barbati, o femeie si patru copii) care au fost preluate si transportate la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari'', a declarat Petre-Ionut Nicola, purtator de cuvant al Politiei de Frontiera Timisoara.

Persoanele in cauza nu aveau documente de identitate asupra lor si au declarat ca sunt cetateni sirieni, irakieni, egipteni si algerieni. Persoanele adulte au varste cuprinse intre 18 si 50 de ani, iar copiii au varste cuprinse intre 5 si 11 ani. De asemenea, adultii au mai declarat ca au plecat din Serbia cu intentia de a ajunge intr-un stat din vestul Europei.

In acelasi interval orar, si politistii de frontiera din cadrul Sectorului PF Lunga au depistat pe directia localitatii Nerau, cu sprijinul lucratorilor din cadrul Politiei Teremia Mare, trei barbati din Kosovo, cu varste cuprinse intre 18 si 24 ani, care nu isi justificau prezenta in zona.

Grupul a fost condus la sediul Sectorului Politiei de Frontiera Lunga, unde s-a stabilit ca persoanele au trecut frontiera din Serbia.

Politistii de frontiera timiseni efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de trecere frauduloasa a frontierei de stat, fiind contactate autoritatile sarbe pentru cercetarea in comun a evenimentelor si punerea in aplicare a acordului de readmisie.

In ultima luna, la frontiera romano-sarba din judetul Timis au fost depistate mai multe grupuri, insumand circa o suta de transfugi din spatiul afro-asiatic si kosovari, care voiau sa intre ilegal din Serbia in Romania.