Prima etapa, cea a evaluarii dosarelor depuse online de candidatii pentru cele 190 de posturi scoase la concurs de Inspectoratul Scolar Judetean Arad, a relevat faptul ca doar 119 de cadre didactice din cele 133 care si-au depus dosarele de inscriere la concurs vor putea participa la examenul scris, existand astfel un numar de 71 de posturi care nu sunt acoperite, informeaza Agerpres.

"Dintre cele 133 de cadre didactice care si-au incarcat dosarele online pe platforma destinata concursului, pentru cele 190 de posturi de directori scoase la concurs, au ramas in competitie doar 119 cadre didactice, 14 dosare fiind respinse de catre Comisia de verificare a dosarelor de inscriere, pentru ca au avut dosarul incomplet. Deci, inainte de concurs exista un minus de 71 de candidati, daca considera ca pentru fiecare post exista cate un singur candidat", a declarat prof Laura Nadaban, purtator de cuvant al ISJ Arad.

Potrivit sursei citate, in cazul in care toti candidatii care se vor prezenta la concurs il vor promova, ISJ Arad va trebui sa gaseasca cel putin alte 71 de cadre didactice pentru a fi numite pe functiile de directori care vor ramane vacante.

Conform regulamentului de concurs, candidatii ale caror caror dosare online au fost validate vor sustine examenul scris in data de 12 octombrie. Cei care vor obtine minimum 35 de puncte din cele 50 posibile la proba scrisa, vor fi admisi la probele de CV si interviu.

Vor fi declarati "admisi" candidatii care au realizat de cel putin 35 de puncte pentru fiecare proba si din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de minim 105 puncte.

Primele rezultate vor fi afisate in data de 18 noiembrie.