EXCLUSIV Verdict de plagiat in cazul tezelor de doctorat ale lui Petre Toba si Florentin Pandele de la comisiile de specialitate. Urmeaza verdictul final al CNATDCU

de Cristian Pantazi     HotNews.ro
Vineri, 7 octombrie 2016, 14:54 Actualitate | Esenţial


Florentin Pandele si Petre Toba, verdicte de plagiat
Foto: Colaj / Sursa foto: Facebook, Agerpres
Comisiile de specialitate din Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) au dat verdicte de plagiat "masiv" atat in cazul tezei de doctorat a lui Petre Toba, cat si in cazul lui Florentin Pandele, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Verdictul final va fi pronuntat de Consiliul General al CNATDCU, saptamana viitoare, prin vot electronic, care urmeaza sa fie dat pana pe 11 octombrie.

Reamintim ca un verdict initial de neplagiat in cele doua teze a fost respins in 7 septembrie de Consiliul general al CNATDCU; atunci, membrii CNATDU au cosiderat ca rapoartele comisiilor sunt "incomplete, pe alocuri superficiale", iar argumentele prezentate nu sunt concludente, mai mult decat atat, prezinta "contradictii care genereaza confuzii periculoase pentru etica cercetarii stiintifice".

La acel moment, conducerea CNADTCU a decis sa ca presedintele Consiliului sa numeasca noi comisii de experti din exterior care sa faca o noua evaluare.

Noile comisii au constatat in cazul doctoratului lui Petre Toba ca "teza contine un plagiat masiv, care incalca grav normele academice" si au propus retragerea titlului de doctor acordat de Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" in 2011 pentru teza cu titlul "Politia Romana - forta de stabilitate si securitate. Optimizarea managementului cooperarii internationale in vederea combaterii amenintarilor neconventionale".

De asemenea, inc azul primarului din Voluntari, Florentin Pandele, noua comisie a a decis ca teza "Romania si noile provocari generate de integrarea europeana", sustinuta in 2008 la aceeasi Universitate Nationala de Aparare "Carol I", e vorba despre "o situatie clara de plagiat clar si masiv". Si in acest caz, comisia de specialitate a propus retragerea titlului de doctor in stiinte militare.

CNADTCU a dat in ultima perioada verdicte de plagiat in cateva cazuri de mare impact, precum Victor Ponta si Gabriel Oprea. Parlamentul a votat in vara o initiativa legislativa prin care scoate CNADTCU din ecuatia rezolvarii sesizarilor de plagiat; legea a fost trimisa spre reexaminare de presedintele Iohannis, dar Camera Deputatilor si Comisia de Invatamant din Senat au respins cererea, iar luni are loc votul decisiv in plenul Senatului.

Ce spune comisia in cazul lui Pandele:

 • In teza ghilimelele nu sunt niciodata folosite pentru a indica faptul ca un text este citat. Nu am gasit in toata teza nicio situatie in care autorul sa fi utilizat un text intre ghilimele pentru a-si intemeia vreo sustinere
 • Dl Pandele preia in teza pasaje sau blocuri de text masive, fara a indica vreodata ca e vorba de preluare cuvant cu cuvant; iar, in multe cazuri, acest lucru se face fara a indica locul de unde este facuta preluarea
 • In unele cazuri autorul foloseste urmatorul procedeu: intr-o nota de subsol mentioneaza o lucrare, indicand o pagina sau chiar mai multe pagini. Dar autorul preia cuvant cu cuvant pasaje din acea lucrare, fara a mentiona ca este vorba de un citat; or, aceasta practica este de asemenea plagiat.
 • Afirmatiile despre perioada 2007-2009 sunt la timpul viitor, desi teza de doctorat a fost sustinuta in iunie 2008.
 • Teza prezentata de dl Costel Florentin Pandele in vederea obtinerii titului de doctor in stiinte militare include masiv texte elaborate de alti autori sau texte din documente oficiale care sunt integrate in cadrul ei, fara ca acestea sa fie citate potrivit normelor academice: cel mai adesea textele sunt incluse fara a se indica sursa lor, iar, cand aceasta e mentionata, textele nu sunt integrate prin folosirea ghilimelelor, pentru a indica exact ce este preluat.

Ce spune comisia in cazul Toba:

 • Se confirma sesizarea privitoare la existenta unor texte identice in lucrarea de doctorat a dlui Toba si in lucrarea de doctorat sustinuta tot la UNAP de catre dl. Ionel Tucmuruz, sub aceeasi coordonare stiintifica realizata de dl general (r) prof. univ. dr. Anghel Andreescu. Astfel, incepand cu p. 78 din teza dlui Petre Toba pana la p. 85 sunt paragrafe identice cu cele din teza dlui Tucmuruz, incepand cu p. 15 pana la p. 22. Se pastreza inclusiv notele bibliografice de subsol. Diferentele sunt minime: anumite paragrafe sunt combinate intr-o teza, dar marcate distinct in cealalta); se inlocuiesc unele cuvinte, de exemplu la dl Toba apare expresia "Sustinerea acestei pozitii" (p. 82, in timp ce la dl Tucmuruz apare expresia "sustinerea acestei teze" (p. 19). In teza dlui Toba sunt incluse la pp. 85 - 86 cateva paragrafe, dupa care se continua ca in teza dlui Tucmuruz pana la p.  87 jos. Incepand cu p. 88 pana la p. 90 se continua identic cu teza dlui Tucmuruz, de la p. 24 la p. 25. (Chiar modul in care este exprimata o opinie critica fata de unele sustineri ale lui Ionel Nicu Sava este identic.)
 • Identitatea textelor se constata chiar si atunci cand acestea sunt ininteligibile si contin fraze fara sens. Iata un exemplu de la p. 83 din teza dlui Toba (p. 20 din teza dlui Tucmuruz): Observatia pe care au facut-o teoreticienii si practicienii domeniului de securitate ne previne asupra pericolelor reprezentate de orice imperiu pentru "starea naturala a lumii", stare ce in mod generic se opune oricarei forme de dominatie si de lipsire de libertate. Pentru ᅡEuropa de sud-est comunismul a fost o forma moderna a "robiei egiptene". in acest context, libertatea fata de amenintare din definitia lui Buzan, dar in interpretarea noastra, nu este decat libertatea grupurilor, adica a popoarelor, care este, intr-adevar, libertate naturala .
 • In sesizarea preluata din investigatia Pressone se afirma ca "Intre paginile 120 si 123, continutul este copiat, fara utilizarea ghilimelelor si fara a fi indicata sursa, din cursul universitar Geopolitica, editia a II-a revazuta si adaugita (ISBN 978-973-725-917-2), semnat de Dragos Frasineanu si publicat, in 2007, la Editura Fundatiei Romania de Maine". Comisia a verificat aceste suspiciuni de plagiat din cartea lui Dragos Frasineanu, disponibila online la adresa: https://www.scribd.com/doc/30505276/D-frasineanu-Geopolitica . In urma analizei, s-a constatat ca sesizarea de plagiat se confirma. Astfel, paginile 120-122 preiau majoritatea paragrafelor din paginile 214-219 din cartea Geopolitica, cu schimbarea ordinii paragrafelor. De exemplu, paragrafele 1 si 4, de la pagina 120 din teza domnului Toba, preiau identic paragrafele 2 si 4, de la pagina 214 si paragrafele 1 si 2, de la pagina 215, din cartea Geopolitica, iar paragrafele 1 si 2 de la pagina 121 sunt identice cu paragrafele 4-6 din pagina 215 a cartii domnului Frasineanu; paragrafele 3-5 de la pagina 121 sunt preluate din paragrafele 3-5 de la pagina 216, paragrafele fiind intercalate in alta ordine, dar avand acceasi formulare ca paragraf.
 • Comisia a constatat faptul ca, desi sunt facute 6 trimiteri bibliografice, prin note de subsol, intregul subcapitol 3.3. "Instrumente nationale existente in domeniul combaterii crimei organizate si adaptarea acestora la strategia Uniunii Europene" din teza de doctorat a dlui Toba, respectiv de la p. 176 la p. 249, adica peste 70 de pagini, este preluat din cartea lui Cristian Eduard Stefan si a Ligiei Teodora Pintilie, capitolul II "Cooperarea politieneasca internationala", de la pagina 102 la pagina 149 (diferenta in ceea ce priveste numarul de pagini e data de tehnoredactarea diferita). Exista doar cateva schimbari de titluri ale subcapitolelor, inversari ale ordinii paragrafelor sau "spargerea" paragrafelor mari in paragrafe mai mici, pentru a incepe cu alta propozitie decat cea din paragrafele preluate. Este cel mai masiv text plagiat constatat in teza dlui Toba
 • Comisia a comparat paginile 294 - 325 din teza dlui Toba (paragrafele 4.3.1 - 4.3.3) cu pagimile 93 - 124 din teza de doctorat a dlui Teodor Sorin Ilie, intitulata Managementul informatiilor structurilor specializate de cooperare politieneasca internationala in domeniul combaterii criminalitatii organizate si sustinuta tot la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I". In acest caz concluzia, cat se poate de clara, este ca e vorba din nou de un plagiat masiv: sunt preluate prin metoda copy-paste zeci de pagini, atat text cat si figuri, pastrandu-se inclusiv formatarea textului (de exemplu, cuvinte in format bold). Chiar mai multe fraze in care dl. Ilie exprima o opinie personala sunt preluate ca atare


Ce spune comisia despre folosirea formularii "Apud Stiglitz Joseph" in teza lui Petre Toba: o referinta precum "Apud Stiglitz Joseph" a constat in preluarea mecanica a unei referiri bibliografice dintr-o nota de subsol, fara o minima verificare a continutului acesteia " si de aceea fara ca un cititor sa isi poata forma o opinie cu privire la cunoasterea de catre autor a intelesului expresiei "apud"..


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8673 vizualizari

 • +37 (37 voturi)    
  Dormiti linistiti (Vineri, 7 octombrie 2016, 14:59)

  serban b [anonim]

  Abramburica lucreaza.
  • +25 (25 voturi)    
   Trebuie ieșit în stradă. (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:50)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui serban b

   Dacă senatul votează legea trebuie ieșit în stradă și manifestat până vor demisiona toți senatorii.Nu se poate,ăștia fură totul și dau legi care să le legalizeze hoțiile.În plus,facultățile care nu retrag doctoratele plagiate să nu mai poată susține doctorate timp de 10 ani,actualii cursanți să fie preluați la alte facultăți acreditate,profesorii îndrumători care au doctori cu lucrări plagiate să nu mai aibă dreptul să fie îndrumători,niciodată.
   • -14 (18 voturi)    
    eu o sa ies in strada (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:19)

    numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

    ca sa protestez impotriva voastra. Cu totii ati facut scoala in sistemul din Romania. Cei care ati dat si bacul pe bune (desigur, putini dintre voie) ati scris cuvant cu cuvant un comentariu la limba si literatura romana. Jos ipocrizia. Sa protestam impotriva ipocriziei.
    • +4 (10 voturi)    
     Soțul mafioatei blonde kaghebiste (Vineri, 7 octombrie 2016, 23:41)

     andreitr [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     de la capitala nu se lăsa mai prejos decât odată la furat. Numai că ne-a pandele face furt intelectual pe când colega de pat fura cât se poate de real. Hai DNA!
    • +9 (9 voturi)    
     Coloneii (Sâmbătă, 8 octombrie 2016, 0:14)

     KostasP [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     Si generalii nici macar n-aveau nevoie de bac. Castigau stelele daca stiau sa serveasca salata pe partea dreapta. Bai, cata ipocrizie.
    • +4 (4 voturi)    
     In primul rand ... (Sâmbătă, 8 octombrie 2016, 7:16)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

     ...daca vrei sa protestezi impotriva ipocriziei, ar trebui sa protestezi impotriva ta. In al doilea rand, ar trebui sa protestezi impotriva nesimtirii, deci si impotriva ta, iarasi.

     In al treilea rand, ce legatura are comentariul la limba romana (sau alta limba) cu plagiatul lui Tonta al tau? Noi am dat examene la facultate, examene care nu au avut legatura cu comentariul la limba romana. Nu ne-am dus sa ne facem "avocati" fara examen, ci doar pe baza unui "doctorat".

     Noi am inteles de mult timp ce iti place tie (si celor ca tine, care, din pacate, sunt foarte multi): hotia, minciuna, mistocareala, prostia, nepotismul etc. Si pentru asta iesi in strada. Bravo tie: ai caracter. La fel de mult ca si nen'tu Tonta.

     Daca te uiti pe site, ai sa vezi ca nimeni de aici, dintre cei considerati "basisti", nu "ies" in apararea hotilor din PDL, PMP sau de unde sunt ei. Voi, faceti orice ca sa va aparati hotii. Si iesiti si in strada pentru ei.
  • +10 (10 voturi)    
   Cei care au dat primul verdict... (Vineri, 7 octombrie 2016, 21:49)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui serban b

   de neplagiat, sa zboare din invatamant. Rapid si fara posibilitate de a se intoarce. Gunoaiele nu au ce cauta in domeniul invatamantului.
 • +32 (32 voturi)    
  nu se poate! (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:07)

  nesuferitu [utilizator]

  cine? Pandele??? ''Apud''??? astia care se ocupa de cercetarea doctoratelor trebuie schimbati! urgent! bagati-o pe Abramburica sa va ''albeasca'' pe to(n)ti.
  • +19 (19 voturi)    
   Chiar așa! (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:22)

   Radu I [utilizator] i-a raspuns lui nesuferitu

   Tocmai am aflat vestea cea mare: „Comisia de Invatamant din Senat a aprobat saptamana aceasta cu UNANIMITATE de voturi modificarea la Legea Educatiei prin care CNATDCU va fi definitiv scos din joc in evaluarea suspiciunilor de plagiat.”
   (Emilia Șercan)
   Drept pentru care, Victor Viorel (cel tembel) a prins curaj și își vrea înapoi titlul de doctor.
   O țară plină de umor.
   http://www.hotnews.ro/stiri-dosare_juridice-21337855-victor-ponta-cere-instanta-anularea-ordinului-ministrului-educatiei-privind-retragerea-titlului-sau-doctor.htm
 • +33 (33 voturi)    
  Pandele mai are timp,sa scrie inca o lucrare la... (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:09)

  Plagarus [utilizator]

  ........la .beci !
  • +14 (14 voturi)    
   Ai grija (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:02)

   man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   ...ca acum iti face Vranceanu-Firea-Pandele o plangere la parchet.
 • +35 (35 voturi)    
  trist (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:15)

  gigicel [utilizator]

  Am inteles, plagiat masiv, e de rau, sa-i arda bine.
  Dar ce se intampla cu cei care anterior au negat plagiatul? Acolo cand si cu ce se intra ca sa se inteleaga motivarea acelei decizii?
  • +5 (5 voturi)    
   Prima comisie afara din CNADTCU (Vineri, 7 octombrie 2016, 21:56)

   cartofil [utilizator] i-a raspuns lui gigicel

   Si afara din invatamant. Cred ca si minciuna in acte publice (cum ar fi referatul pentru analiza tezei) este o infractiune. Nu zic sa-i bagam in puscarie, dar ei trebuie sa dispara. De ce sa le asigur eu din taxe niste salarii babane unor infractori ?????
 • -14 (28 voturi)    
  asa si? (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:16)

  pardalian [utilizator]

  Ce-o sa le faca? O sa le taie 10% din salariu? Ii doare la basca pe astia. Cred ca se prapadesc de ras. Cainii latra , ursul trece..
  • +11 (11 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:20)

   [anonim] i-a raspuns lui pardalian

  • +11 (11 voturi)    
   nu-i asa (Vineri, 7 octombrie 2016, 17:04)

   Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui pardalian

   Vezi ca in baza doctoratului unul ca Ponta a ajuns avocat si conferentiar, basca spor la salar 15% si astea dispar...
 • +32 (32 voturi)    
  Nici o problema, (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:18)

  Aphex [utilizator]

  vine Caty si rezolva tot.
 • -19 (23 voturi)    
  da hotarativa odata! (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:22)

  Nick85 [utilizator]

  da hotarativa odata! o sa zica lumea ca dati cu banul cand decideti cand este si cand nu este palgiat.
 • +33 (33 voturi)    
  "Fratia <Doctorilor>" incepe sa se destrame ? (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:29)

  Susufler0 [utilizator]

  Baieti, nu disperati, Parlamentul in frunte cu Kati lucreaza pt voi si pt Victor Viorel si pt Bogdanel Licu (procurorul de la Parchetul General care sta la Prezidiu alaturi de penalul Severin) si pt (inca ) Generalul Gabita Oprea si pt voi toti cei multi, pt ca sa scapati, in cel mai rau caz prin renuntare la titlu, in cel mai bun caz prin trimiterea cauzelor voastre sa fie judecate (daca vor dori decanii si rectorii)la universitatile care vi le-au acordat. Unii, cum ar fi Victorel, care-si daduse un OUG "pe persoana fizica", lucreaza si in justitie la salvarea lor.

  Rezultatul luptei, din pacate, este incert. Mi-ar fi placut sa fiu sigur si sa spun ca toti borfasii astia nu au nicio sansa. Spre ciuda mea, nu pot. Au sarit in ajutorul lor puterea legislativa (Senatul in frunte cu Androneasca, puterea executiva (guvernul din vremea PM Ponta) o parte a mass-media (Latrina 3, GHITZA TV, niste posturi de radio si cateva ziare), iar o parte dintre hotii intelectuali se folosesc si de puterea judecatoreasca (Tribunale de Contencios) de data asta in mod legal.

  Impotriva lor, lupta respectand legea un executiv care peste 2 luni pleaca si o parte a societatii civile.

  PS. Cum putem sa-i impiedicam sa castige ? Sugestii ?
  • +8 (8 voturi)    
   simplu (Vineri, 7 octombrie 2016, 15:59)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   solutia dragunov
   • +12 (12 voturi)    
    Pai cum ? Ei folosesc mijloace democratice (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:39)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Nevermind

    chiar daca rezultatul dat de aceste institutii este pervertit si nu foloseste democratiei iar noi sa le raspundem cum sugerezi tu ?

    Eu unul ma gandeam la solutia protestului in strada , mai ales dupa ce am vazut ca si-a dovedit eficienta in noiembrie 2015 !
    • +10 (10 voturi)    
     :)))) (Vineri, 7 octombrie 2016, 17:07)

     Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Care eficienta? Cea aparenta? Esaloanele 2 si 3 sunt formate din aceiasi oameni, din aceleasi cercuri secante.

     Te lasa sa urli democratic si mai schimba cand si cand blana daca e prea maro, pana o spala un pic.
  • +6 (6 voturi)    
   Start furat (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:13)

   man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Fiind mai destepti ca ei. Ceea ce, pe zi ce trece, pare o provocare din ce in ce mai usoara. Doar ca in practica batem pasul pe loc.
   • +12 (12 voturi)    
    Pai tocmai pt ca batem pasul pe loc ! (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:47)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

    Trebuie sa ne miscam si cred ca cea mai buna miscare pe care putem sa o facem pana la iesitul la vot din 11 decembrie, este sa incercam sa convingem cat mai multi din nehotaratii pe care ii cunoastem (cei din cercul nostru de amici, dintre rude) sa iasa la vot si sa voteze (nu sa-si anuleze buletinul de vot, ci sa voteze). Fiind vorba de nehotarati banuiesc ca nu va trebui sa-i comvingem decat sa iasa la vot nu si cu cine sa voteze, deoarece se stie ca, din pacate, pesedacii nu sunt nehotarati !

    PS. Asa gandesc eu !
    • +7 (9 voturi)    
     Votul e calea, da. (Vineri, 7 octombrie 2016, 17:37)

     man_and_twin [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

     Dar uite ce anapoda sunt legile electorale, ca unii nici nu ajung a stranga 200 de mii de semnaturi. Iar altii care o fac cu chiu cu vai, nu ajung sa bata toata Europa dupa inca cateva mii de semnaturi imprastiate aiurea.
     Si chiar de-ar face-o, diaspora nu primeste o reprezentare proportionala in parlament. Indiferent de cati ar vota poti sa numeri parlamentarii lor pe degetele de la o mana.
     Aici in tara partidele care nu-si permit observatori in toate sectiile sunt furate cu o consecventa matematica, iar cei din afara inca n-au o lege valida a votului prin corespondenta.
     • +3 (3 voturi)    
      Pai atunci putem sa incepem "sa facem (Vineri, 7 octombrie 2016, 19:21)

      Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui man_and_twin

      miscare " chiar de maine dand fiecare o semnatura pt a ajuta la strangerea celor 200.000. de semnaturi !

      Atentie putem semna pe listele mai multor candidati cate o data, pt ca o semnatura a noastra pe lista unui candidat nu este asimilata cu un vot acordat, deci nu e vorba de semnatura multipla.
  • +13 (15 voturi)    
   Comment sters de user (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:57)

   Radu-Mihai [anonim] i-a raspuns lui Susufler0

   • +2 (6 voturi)    
    Prima varianta este interesanta la modul (Vineri, 7 octombrie 2016, 19:32)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Radu-Mihai

    absolut in ceea ce ma priveste !

    La a doua nu subscriu, cum nu am subscris nici la sugestia lui @Nevermind.

    Singura sansa ca sa ne deosebim de ei, care sunt urmasii lui Iliescu, este tocmai renuntarea la violenta.
  • +4 (4 voturi)    
   Pot scrie noi lucrari! (Vineri, 7 octombrie 2016, 20:38)

   Supravietiutorul [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

   Acestia pot scrie noi lucrari in inchisoare! Nu-i mai bine asa?
   • +3 (3 voturi)    
    Pt plagiate e mai greu sa ajunga in puscarie (Vineri, 7 octombrie 2016, 21:50)

    Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Supravietiutorul

    Avand insa in vedere ca hotii intelectuali de care vorbim Ponta, Toba, Oprea scl (mai putin Pandele care deocamdata nu a cazut) sunt, fie urmariti penal de catre DNA, fie in curs de judecata, sunt toate sansele sa ajunga la puscarie, unde pot forma chiar o celula de partid, cluburi de lectura in palma si pot, cum ai spus, chiar sa scrie carti noi.
 • +7 (9 voturi)    
  Toata stima pentru eschiva lui Negoita ! (Vineri, 7 octombrie 2016, 16:13)

  Miky113 [utilizator]

  Teza de Doctorat: se axeaza pe un principiu esential:
  contributii propii (ceva gen inventie) la un domeniu in care vrei sa fii numit doctor !!!!

  Majoritatea "dottorilor" de dupa 89, aburesc acest capitol prim mixaje de la capitolul anterior: contributia altora !!

  Tot sistemul doctoral a devenit o mica cgangrena; vorba Abramburicai: "da merge si asa" .
 • +6 (6 voturi)    
  cine sunt conducatorii de doctorat? (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:24)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Da, cine sunt, se intreba zilele trecute dl.col. SRI Cosmin Borc , vice-premier in functie.
  Sa ii spunem : generali, colonei , acoperiti. Plagiatele masive provin de la Academia Militara , Academia SRI si de la Acad. de Politie. Toate academii ,de, pline de grade a caror competenta este indoielnica, niste mediocrii poleiti, niste rebuturi intelectuale ca gen. de armata Oprea.
  Chiar nu se poate lua dreptul de doctorat de la aceste "academii"?
  A auzit cineva de doctorate in mate,fizica, chimie, calculatoare plagiate? Nu. Deci e clar ce trebuie facut.
  Servesc patria!
 • +2 (4 voturi)    
  plagiatul (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:25)

  oltean50 [utilizator]

  Deciziile de plagiat date pana acum sunt gresite . Pentru ca nimeni dintre acestia nu a plagiat si chiar pot sa jure ca nu au plagiat . Pentru ca nu au scris ei asa-zisele lucrari stiintifice . Ele au fost scrise de altii pe niste sume mai mari sau mai mici . Iar acestia , nu erau fraieri sa isi puna mintea la contributie si au copiat si ei cate putin din diverse carti pentru a lua banii mai repede si a prelua o noua comanda .
 • +3 (5 voturi)    
  A ramas cineva fara doctorat in Romania? (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:35)

  apollo [utilizator]

  Cred ca suntem tara cu cei mai multi politicieni doctori din toata lumea. Titlul de doctor a ajuns ca certificatul de revolutionar. De cativa ani parlamentul si universitaiile se codesc sa rezolve problema plagiatelor. Stiti de ce? Pentru ca marea majoritate a acestor doctori sunt niste sarlatani. Si-au insusit aceste titluri prin plagiate.
 • +4 (4 voturi)    
  Titlul de PLAGIATOR MASIV ! (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:51)

  deval [utilizator]

  Si Bibliotecara ce zice ? Se simte iar amenintata, santajata ? A facut buba la cap ca nu pmp a stabilit plagiatul si nu are cu cine ..."media" ?
  Plagiatul a fost stabilit pentru intreaga activitate de doctorand sau pentru unul doar ca baiatul a avut mijloace , si-a luat mai multe ?!!
 • +6 (8 voturi)    
  Cine fura azi o teza, va fura din bugetul de stat! (Vineri, 7 octombrie 2016, 18:59)

  Supravietiutorul [utilizator]

  Mai devreme, sau mai tarziu, furtul si minciuna se platesc!
 • -2 (2 voturi)    
  Deci a fost o comisie,a dat un verdict si (Sâmbătă, 8 octombrie 2016, 9:17)

  xrogo [utilizator]

  acel verdict nu a fost bun,a venit alta comisie si a dat verdictul bun,cel putin asa zice CNATDCU!
  Daca a douas comisie spunea ca nu este plagiat,se numea a treia comisie,pana iesea rezultatul dorit?
  In cazul lui Kovesi,eroina se apara spunand ca o comisie i-a spus ei ca nu a plagiat ,in 2012,dar aceiasi comisie i-a spus acelasi lucru si lui Ponta,dar a aparut o alta comisie care spune ca Ponta a plagiat,si uite-asa ne batem joc de doctorate cu comisii si comitii facute de unii si altii !!!
  Din 10000 doctorate s-a plagiat numai in 5-6 cazuri,pai e putin,avem doctori adevarati !


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by