Cristian Dogaru, lector la University Campus Suffolk din Anglia, a cerut in mod oficial Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) sa verifice teza de doctorat a sefei DNA, Laura Codruta Kovesi, potrivit unei postari pe contul sau de Facebook. Dogaru, care a facut sesizari de plagiat in cazurile Victor Ponta, Gabriel Oprea si Petre Toba, cere institutiei sa verifice suspiciunile de plagiat ridicate de Grupul de Investigatii Politice (GIP), un ONG condus de Mugur Ciuvica.

Cererea pentru verificarea doctoratului lui KovesiFoto: Hotnews

CNATDCU, institutie aflata in subordinea Ministerului Educatiei, este singurul for abilitat sa se pronunte in legatura cu sesizarile de plagiat.

Potrivit documentului facut public de Cristian Dogaru, cererea a fost depusa astazi, 7 octombrie, si a primit numar de inregistrare. Cristian Dogaru a precizat pentru HotNews.ro ca nu a primit deocamdata un termen.

"Conform procedurii CNATDCU accepta sau nu accepta sesizarea (cei de la UEFISCDI o transmit doar), practic daca e nevoie de mai multe documente sau ba. Dar chiar si asa, CNATDCU nu mi-au dat termen", a declarat Cristian Dogaru.

Acesta a precizat ca legea spune 45 de zile, insa in cazul sesizarilor care i-au vizat pe Victor Ponta, Gabriel Oprea si petre Toba, termenul a fost depasit.

Vezi aici documentul integral.

Cristian Dogaru mentioneaza in sesizarea sa ca "personal, consider ca teza de doctorat a d-nei Kovesi respecta normele de etica academica in activitatea de cercetare-dezvoltare, dar nu sunt imputernicit sa iau decizie in acest sens". El justifica nevoia unei analize astfel: "noile acuzatii de nerespectare a standardelor de etica profesionala care treneaza nerezolvate aspra procurorului sef a celei mai importante institutii anti-coruptie pot aduce un prejudiciu grav de imagine si credibilitate justitiei din Romania".

Vom reveni