Doctorul Anca Draganescu, presedintele Asociatiei Pro Imunizare, spune ca se gandeste la parintii care refuza vaccinarea de fiecare data cand la camera de gardaprimeste cazuri extrem de grave de boala ce ar fi putut fi prevenite prin vaccinare, ea atentionand ca "medicina nu se face nici pe internet, nici pe whatsapp si nici in parc".

VaccinFoto: MorgueFile.com

Intr-uninterviu acordat News.ro,Dr. Anca Draganescu avertizeaza ca imunizarea pentru anumite boli infectioase a scazut sub 95% (recomandare OMS) existand astfel riscul aparitiei unor boli contagioase - rujeola, rubeola, poliomielita, tetanosul - care pot determina complicatii neurologice severe si sechele invalidante (paralizii) pentru toata viata.

"Nu imi doresc o meningita cu hemofilus, nu imi doresc o meningita pneumococica, o bronhopenumonie dupa rujeola", spune medicul.

Intrebata despre mesajele anti-vaccin propagate de unele persoane , Draganescu a declarat ca ar vrea ca toti parintii care gandesc la fel ea sa petreaca ceva timp in camera de garda.

"Sa vada in ce stare grava, cu ce complicatii severe ajung unii copii pentru ca s-a refuzat vaccinarea. In lipsa vaccinarii riscurile sunt foarte mari, cu atat mai mult cu cat ne aflam intr-o tara in care a crescut neincrederea in vaccinuri. Responsabilitatea vaccinarii si-o asuma medicul impreuna cu parintele, dar si autoritatile. Cred foarte mult in necesitatea de a fi informati corect despre vaccin si procesul de vaccinare", a spus ea.

"Am constatat ca mamele se informeaza foarte mult din forumurile pentru mame de pe internet. Aceasta practica este extrem de periculoasa. Cred ca medicina nu se face nici pe internet, nici pe whatsapp si nici in parc, discutand cu vecinii sau cu alte mame. Cred ca mamele incearca sa caute exemple in jurul lor, uitand ca, de fapt, important este sa se adreseze unui medic. Informatiile transmise in acest mod sunt extrem de daunatoare, plus ca se si propaga", a mai declarat Draganescu.