Presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR), Dana Garbovan, a declarat, referitor la cererea de urgentare a dosarelor facuta de seful statului, ca "daca este vorba de dosare punctuale, este o chestiune absolut nefireasca", transmite Mediafax.

"Daca este vorba de dosare punctuale, din punctul nostru de vedere este o chestiune absolut nefireasca si arata exact o mentalitate gresita a modului in care Executivul si celelalte puteri ale statului se raporteaza la procurori", a sustinut Garbovan.

Ea a adaugat ca "la intalnirea trecuta pe care am avut-o am avut surpriza sa aflam ca ministrul Muncii spunea 'ma asteptam ca procurorul general sa ma sune', pe o chestiune administrativa, intr-adevar. Acest lucru arata ca este necesar sa se delimiteze inclusiv la nivelul numirilor la varful structurilor de parchet partea politica ce include presedintele si ministerul Justitiei, pentru a avea o reala separare a celor doua puteri".

"Altfel ajungem la aceste chesiuni cand fie presedintele, fie prim-ministrul, fie ministrul Justitiei considera ca este legitim sa ceara socoteala procurorilor pentru anchete", a declarat presedintele UNJR.

Klaus Iohannis a spus joi ca s-a intalnit cu procurorul general Augustin Lazar si ca l-a rugat sa introduca mai multa celeritate in cercetarile vechi facute de procuratura.

"Avem dosare vechi, unele extrem de vechi”, a spus presedintele, acuzand ca “este inacceptabil sa stam noi si sa nu stim ce s-a intamplat la mineriade si la Revolutie"