Medicul si asistenta medicala de la Spitalul de Arsuri din Capitala care in iunie i-au facut unei femei o transfuzie gresita de sange au fost pusi sub acuzare pentru ucidere din culpa, de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, transmite News.ro.

Anchetatorii le-au adus la cunostinta celor doi acuzatiile si faptul ca au calitatea de suspect, au declarat pentru News.ro surse judiciare.

Femeia, in varsta de 68 de ani, a ajuns la Spitalul de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Bucuresti in noaptea de 13 spre 14 iunie, atunci i-a fost facuta o transfuzie cu grupa de sange B, desi aceasta avea grupa A, si a murit la o saptamana dupa internare.

Purtatorul de cuvant al spitalului, Adrian Stanculea, declara atunci ca, in noaptea in care femeia a ajuns la spital, in stare grava, au fost "niste vicii de procedura".

El a precizat ca, atunci cand a ajuns la spital, femeia era "in soc hemoragic, cu muscaturi de caine, oase rupte si o mana atarnand, iar in camera de garda i s-a spus ca are grupa de sange A, dar la perfuzie i-a fost pus sange din grupa B".

"Pacienta a primit o grupa de sange pe care nu trebuia sa o primeasca. Evenimentul a fost descoperit si am luat toate masurile necesare. Pacienta a mai fost la noi in spital inca sapte zile, i s-au facut sedinte de dializa, a decedat cam la sapte zile distanta, dar, dupa parerea mea de medic, nu legat de accidentul transfuzional. Sigur ca, la starea ei generala grava, un accident transfuzional, a carei unica manifestare a fost insuficienta renala acuta, nu i-a fost benefic, dar nu asta a fost cauza decesului", a spus Stanculea.