100 de angajati din Penitenciarul Colibasi si Penitenciarul - Spital Colibasi protesteaza joi in fata celor doua penitenciare pentru imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de penitenciar si a inechitatilor salariale, potrivit unui comunicat al Sindicatului Omnia, citat de Mediafax.

"100 de angajati din Penitenciarul Colibasi si Penitenciarul - Spital Colibasi protesteaza astazi 06.10.2016 in fata celor doua penitenciare pentru imbunatatirea conditiilor de munca, eliminarea deficitului de penitenciar si a inechitatilor salariale. Alaturi de colegii care vor protesta in fata penitenciarelor de la Targsor, Miercurea Ciuc, si Oradea acestia cer demiterea ministrului Raluca Pruna pentru incompetenta", se arata intr-un comunicat de presa al Sindicatului Omnia din Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Saptamana viitoare fiecare angajat va depune plangeri prealabile impotriva directorilor de penitenciare, acestia fiind amenintati cu mii de procese in contencios administrativ si plangeri penale.

Angajatii din inchisori ii reproseaza ministrului Raluca Pruna "lipsa de profesionalism in gestionarea problemelor sistemului penitenciar si lipsa de interes pentru conditiile de lucru ale personalului care lucreaza exact in aceleasi conditii mizerabile pe care le deplange, ori de cate ori are ocazia, in cazul detinutilor".