Un avion apartinand companiei americane Southwest Airlines a fost evacuat chiar inainte de decolare, dupa ce un telefon mobil marca Samsung Note 7 s-ar fi supraincins, a pocnit si a inceput sa scoata fum, la bordul aeronavei, potrivit presei americane, citata de DPA si News.ro.

Cele aproximativ 75 de persoane care se aflau la bordul avionului, la Louisville, in statul Kentucky, au fost evacuate, a anuntat un purtator de cuvant al aeroportului citat de USA Today.

Samsung a rechemat luna trecuta telefoanele Galaxy Note 7 din intreaga lume, din cauza riscului de a lua foc. Vanzarile au fost reluate in Coreea de Sud sambata, dupa ce telefoanele au fost echipate cu noi baterii, iar in Europa vanzarile urmeaza sa fie reluate pe 28 octombrie.

Samsung a recunoscut luna trecuta ca telefonul, lansat pe 19 august si vandut in mai multe tari, poate lua foc in timp ce este pus la incarcat.

Mai multe companii aeriene le-au interzis ulterior pasagerilor sa aduca la bord aceste telefoane.

Incidentul de miercuri a avut loc dupa ce un Samsung Galaxy Note 7 a fost oprit, scrie presa. Telefonul s-a incins in timp ce insotitorii de bord prezentau instructiuni de securitate, a precizat un purtator de cuvant al Departamentului Pompierilor din Louisville.

O femeie a spus ca este vorba despre telefonul sotului ei, potrivit Louisville Courier-Journal. "El a spus ca tocmai il oprise, dupa care (telefonul) a pocnit si a inceput sa scoata fum", a declarat Sarah Green pentru ziar.

"L-a scos din buzunar si l-a aruncat jos", a adaugat ea. Green a spus ca telefonul sotului ei a fost inlocuit, dupa ce Samsung a rechemat telefoanele cu probleme.

Samsung a precizat pentru DPA, intr-un e-mail, ca pana cand nu recupereaza telefonul respectiv nu poate confirma ca in incident a fost implicat un Note 7 nou.

"Cooperam cu autoritatile si Southwest pentru a recupera dispozitivul si a confirma cauza", se arata in e-mail. "Dupa ce primim dispozitivul vom avea mai multe informatii", adauga Samsung.