Presedintele Klaus Iohannis a afirmat ca un eventual angajament la Securitate facut de ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, ar fi "o chestiune letala" pentru cariera acestuia, seful statului subliniind ca este asteptat un punct de vedere al CNSAS, potrivit News.ro.

Klaus IohannisFoto: Agerpres

"Am vazut ca au aparut zvonuri care vad ca persista. CNSAS ne va spune, in definitiv, daca a colaborat sau nu, dar un eventual angajament la Securitate al domnului ministru Mircea Dumitru ar fi o chestiune letala pentru cariera domniei sale", a declarat Klaus Iohannis.

Intrebat daca a discutat cu premierul Dacian Ciolos despre aceasta controversa legata de o eventuala colaborare cu Securitatea a lui Mircea Dumitru, Iohannis a raspuns: "Am vorbit cu primul-ministru foarte pe scurt, a ramas sa asteptam verdictul CNSAS".

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a respins, marti, orice fel de acuzatie ca ar fi colaborator al securitatii "in orice forma", spunand, intr-o conferinta de presa, ca nu a semnat niciun angajament cu fosta Securitate si ca "documentele care sunt prezentate in presa nu au fost produse" de el. Dumitru a cerut CNSAS sa vina cu un punct de vedere public cu privire la statutul sau si a mentionat ca ii va da in judecata "pe cei care au facut aceste afirmatii".

CNSAS a transmis, marti, printr-un comunicat de presa, ca in cazul lui Mircea Dumitru s-au facut verificari cand era decan al Facultatii de Filozofie a Universitatii din Bucuresti, iar decizia adoptata in 7 august 2007 de Colegiul CNSAS a fost de "neapartenenta/ necolaborare cu politia politica comunista, potrivit prevederilor legale la acea data", respectiv Legea 187/1999. CNSAS precizeaza ca acum sunt verificati toti membrii Guvernului, inclusiv ministrul Educatiei, Mircea Dumitru.