Salvamontistii sibieni le cer turistilor sa evite traseele din Muntii Fagaras, mai ales pe versantul nordic, pentru ca in zona de creasta zapada masoara si 25 de centimetri, potrivit Agerpres. "Urmare a caderilor de zapada inregistrate in ultimele ore in muntii Fagarasului, Serviciul Public Judetean Salvamont Sibiu anunta urmatoarele: Traseele turistice superioare cabanelor de pe versantul nordic al muntilor Fagarasului de pe teritoriul judetului Sibiu sunt acoperite cu un strat de zapada ce poate atinge in zona crestei pana la 25 cm. Pentru prevenirea accidentelor montane, Salvamont Sibiu solicita turistilor sa evite deplasarile pe aceste trasee", se arata intr-un comunicat.

Salvamontistii le mai recomanda turistilor care merg in zona de munte, in judetul Sibiu, sa fie echipati cu incaltaminte specifica iernii, imbracaminte care sa le asigure un confort termic optim, manusi, ochelari de zapada, bete de schi, coltari, piolet.

Si alpinistii sunt sfatuiti sa anunte salvamontistii inainte de a face vreo ascensiune in masivul Fagaras: "Alpinistii care vor sa efectueze ascensiuni in zona inalta din masivul Fagaras sa anunte Salvamont Sibiu traseul pe care-l vor urma, printr-un apel telefonic la Dispeceratul National Salvamont, iar pentru o localizare cat mai precisa in caz de accident sa utilizeze aplicatia 'SALVAMONT' pentru telefoanele mobile. Accidentele montane se vor anunta telefonic la 112."

Miercuri, stratul de zapada a ajuns la 19 centimetri, la peste 2.000 de metri altitudine, in zona turistica Balea Lac, din Muntii Fagaras, potrivit meteorologilor.