Presedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri seara, intrebat de jurnalisti daca, in opinia sa, s-ar impune o demisie a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, ca "Nu cred ca trebuie sa vorbim despre o demisie atata vreme cat, deocamdata, nu exista niciun indiciu ca ar fi un plagiat acolo. Deocamdata nu exista motive de ingrijorare." Seful statului a adaugat ca "se poate relua discutia" pe aceasta tema in cazul in care vor aparea informatii noi.

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

Klaus Iohannis a precizat ca a vorbit "scurt" cu procurorul sef al DNA si ca "Mi-a reiterat ca domnia sa nu se simte vinovata cu nimic. Am plecat destul de lamurit din discutie."

"Eu cred ca Parchetul General trebuie sa rezolve foarte repede aceasta speta. L-am rugat pe procurorul general, in virtutea atributiilor sale, ca acest caz sa fie solutionat cu celeritate", a adaugat Klaus Iohannis.

Reamintim ca deputatul Sebastian Ghita s-a prezentat pe 27 septembrie la Parchetul General unde a depus o declaratie prin sustinea ca ar fi participat la "redactarea in fals" a Raportului Tehnic de Expertiza intocmit de Comisia Tehnica a Consiliului National de Etica in cazul tezei de doctorat a procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

In aceeasi seara, Laura Codruta Kovesi, a avut o prima reactie la "autodenuntul" lui Sebastian Ghita la Parchet, cu privire la teza ei de doctorat: "Cu referire la teza de doctorat Combaterea crimei organizate prin dispozitii de drept penal, tin sa precizez ca aceasta este o lucrare care imi apartine in totalitate si ca nu am plagiat", afirma Laura Codruta Kovesi intr-un comunicat postat pe site-ul DNA. Sefa DNA mai arata ca "Afirmatiile defaimatoare ale persoanelor cercetate de DNA, de o vehementa fara precedent in acest an, au facut obiectul sesizarilor inaintate Consiliului Superior al Magistraturii care a constatat ca acestea aduc atingere prestigiului si credibilitatii magistratilor."

Laura Codruta Kovesi a adaugat ca: "Mai mult decat atat, in raport cu luarile de pozitie anterioare ale lui Ghita Sebastian Aurelian, in care a facut alegatii cu privire la investigatiile penale desfasurate de procurori, DNA a sesizat, in acest an atat pe Procurorul general al Parchetului de pe Inalta Curte de Casatie si Justitie cat si Consiliul Superior al Magistraturii."