Autoritatea Electorala Permanenta (AEP) a transmis Ministerului Afacerilor Externe (MAE) localitatile din strainatate in care trebuie infiintate sectii de votare, precum si numarul acestora, fiind vorba de acele localitati sau grupuri de localitati in care isi au domiciliul sau resedinta, potrivit Registrului electoral, minimum 100 de alegatori.

Sunt sapte sectii de votare - cinci in Republica Moldova, in localitatile Carabetovca, Causeni, Bardar, Soroca, una in Marea Britanie in Luton si doua in Spania, in Tarancon si Torrejon de Ardoz.

Urmeaza ca, in termen de 30 de zile de la data aducerii la cunostinta publica a datei alegerilor pentru Senat si Camera Deputatilor din anul 2016, respectiv cel mai tarziu la data de 11 octombrie 2016, Ministerul Afacerilor Externe sa transmita Autoritatii Electorale Permanente lista sectiilor de votare care pot fi organizate si in alte localitati decat cele prevazute la art. 23 alin. (1) - (3) din Legea nr. 208/2015, motivata din punctul de vedere al oportunitatii infiintarii acestora, se mai arata in comunicatul transmis de AEP.