O ancheta epidemiologica este in desfasurare la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Craiova, dupa ce cinci pacienti au fost diagnosticati cu bacteria clostridium difficile, cunoscuta ca "bacteria ucigasa", anunta Mediafax. Directia de Sanatate Publica Dolj a fost sesizata cu privire la cele cinci cazuri de pacienti depistati cu bacteria clostridium difficile de catre conducere Spitalului Judetean de Urgenta din Craiova.

Spital din RomaniaFoto: Hotnews

Managerul unitatii medicale, Bogdan Fanuta, a declarat, miercuri, ca patru dintre pacienti au fost deja externati: "Noi am instiintat Directia de Sanatate Publica, asa cum facem de fiecare data cand constatam astfel de cazuri. Este vorba de sase pacienti, cu varste de peste 50 ani, dar dintre care cinci sunt diagnosticati cu clostridium. Dintre acestia patru au fost deja externati, mai este unul singur internat pe sectie. Este vorba de doi pacienti care au fost in sectia de Neurologie, doi la Terapie Intensiva, unul care este venit din Dermatologie, prin transfer si cel care este in continuare la Neurologie. Un alt pacient care a avut simptome, diaree, a fost testat de doua ori si s-a constatat ca nu clostridium este responsabila", a declarat Bogdan Fanuta.

Directia de Sanatate Publica Dolj face verificari: "Sunt inspectorii sanitari in control, sunt luate probe si in functie de rezultate vom lua masurile ce se impun. Daca este cazul sa fie facuta o noua dezinfectie", a precizat dr. Stefan Popescu, purtatorul de cuvant al Directiei de Santate Publica Dolj.

Clostridium difficile este una dintre cel mai des intalnite bacterii in spitale. Medicii spun ca tratamentul indelungat cu antibiotice poate afecta flora bacteriana, iar atunci se creeaza mediul propice pentru dezvoltarea clostridium difficile. Bacteria provoaca o diaree severa si implicit deshidratare, putandu-se ajunge la deces.