Premierul Dacian Ciolos s-a intalnit miercuri cu Michel Barnier, negociatorul sef al Comisiei Europene pentru pregatirea si derularea negocierilor cu Marea Britanie in raport cu prevederile articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene, se arata intr-un comunicat al Guvernului.

Michel Barnier se afla intr-un turneu de lucru ce va include cele 27 state membre ale Uniunii Europene, pentru a prezenta metodologia de lucru si a evalua pozitiile acestora in vederea pregatirii procesului de negociere cu Marea Britanie. Romania este a patra tara vizitata de Barnier, dupa Franta, Germania si Olanda.

Accentul discutiilor a fost pus pe pasii institutionali pe care atat Romania, cat si Uniunea Europeana, trebuie sa-i parcurga pentru pregatirea si derularea negocierilor. In acest context, a fost subliniat si rolul important al Romaniei, care va prelua Presedintia Consiliului UE in prima jumatate a anului 2019, perioada in care se vor finaliza si negocierile pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana.

Prim-ministrul Dacian Ciolos a subliniat faptul ca: "Este important ca negocierile ce vor avea loc intre Uniunea Europeana si Regatul Unit al Marii Britanii sa fie organizate intr-un format inclusiv ce asigura o viziune comuna a statelor membre in format UE27 si a institutiilor europene cu privire la elementele negociate. Optiunea Romaniei in ceea ce priveste discutiile privind viitorul Uniunii Europene este clara: tara noastra doreste sa fie parte a nucleul de integrare europeana avand mijloacele si vointa politica necesare pentru a aduce valoare adaugata in aceasta dezbatere".