Stratul de zapada de la Balea Lac (jud. Sibiu), din Muntii Fagaras, masoara 15 centimetri, miercuri, iar in zona sunt anuntate ninsori si temperaturi negative, transmite Mediafax.

Meteorologul de serviciu din cadrul Centrului Meteorologic Transilvania Sud, Eugen Mitea, a declarat, miercuri dimineata, pentru MEDIAFAX, ca stratul de zapada de la Balea Lac masoara 15 centimetri si ninge in continuare.

"Ninge la Balea Lac, dar e foarte posibil ca in urmatoarele zile ninsorile sa ajunga si la Paltinis, in zonele mai joase. Stratul de zapada la Balea este de 15 centimetri. Mai ninge in cursul zilei de astazi (miercuri - n.r.) la munte, iar in timpul noptii se mai linistesc si ploile din zonele joase. Se va mentine, insa, o masa de aer foarte rece, cu temperaturi foarte scazute", a spus Eugen Mitea.

Potrivit acestuia, la ora 9.00 in Sibiu erau 6 grade Celsius inregistrate in stata de la Aeroport, iar la Balea Lac erau minus 4 grade Celsius si ninsoare.

Mitea a adaugat ca vremea se va incalzi usor in perioada urmatoare, insa noptile raman reci.

Meteorlogul a prognozat o tempertura minima de minus 1 grad in cursul noptii in Sibiu, minus 5 grade la Paltinis si minus 8 grade la Balea Lac.