Ivanciu Corcioveiu, barbatul care nu avea permis de conducere si a accidentat mortal cu masina doi copii in localitatea Foltesti din judetul Galati, apoi a fugit de la locul accidentului, a fost adus, miercuri, in Romania, la aproximativ trei saptamani dupa ce a fost depistat de autoritatile italiene, informeaza Politia Romana citata de news.ro.

Ivanciu Corcioveiu avea emis pe numele sau un mandat european de arestare preventiva. El se afla de trei saptamani in custodia autoritatilor italiene dupa ce a fost depistat in orasul Florenta.

"Politisti din cadrul Centrului de Cooperare Politieneasca Internationala IGPR au efectuat o misiune de preluare, sub escorta, a unui barbat de 23 de ani, pe numele caruia este emis un mandat european de arestare, sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea politiei", arata Politia Romana.

Alti doi presupusi complici ai lui Ivanciu Corcioveiu se afla in arest la domiciliu, fiind acuzati ca l-ar fi ajutat sa fuga din tara. Pe 6 septembrie, politistii din Galati au fost sesizati, printr-un apel la 112, ca in localitatea Foltesti a avut loc un accident in urma caruia doi copii au fost loviti, iar soferul a parasit locul faptei.

La fata locului, s-au deplasat politisti de la Serviciul Rutier care, in urma verificarilor, au stabilit ca un tanar de 23 de ani, fara permis de conducere, care conducea un autoturism inmatriculat in Bulgaria dinspre municipul Galati catre orasul Targu Bujor, pe DJ 242, in dreptul primariei din localitatea Foltesti, a accidentat doi copii de opt si noua ani, aflati pe acostamentul din partea dreapta a drumului.

Ivanciu Corcioveiu a mai fost prins de catre politisti conducand fara permis in localitatea Fartanesti la sfarsitul lunii iunie, el fiind trimis in judecata.