O femeie din Iran a nascut, marti, la Spitalul din Radauti, un baietel pe nume Mattia, acesta fiind primul copil refugiat nascut in Romania dintr-o familie de persoane transferate din Grecia in cadrul programului de relocare intra UE, anunta Inspectoratul General pentru Imigrari (IGI).

Intr-un comunicat remis redactiei, IGI informeaza ca, "in dupa-amiaza zilei de astazi (marti, n.r.), numarul persoanelor din Centrul de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Radauti a crescut cu inca unul. O femeie din Iran a nascut la Spitalul din Radauti un baietel sanatos cu o greutate de 3,5 kg. Mattia este primul copil refugiat nascut in Romania dintr-o familie de persoane transferate din Grecia in cadrul programului de relocare intra UE".

Sursa citata precizeaza ca "parintii - tatal din Irak si mama din Iran - se afla in Romania din luna august, perioada in care au parcurs procedurile privind acordarea unei forme de protectie internationala, cererile lor fiind solutionate prin acordarea statutului de refugiat".

"Dupa zilele necesare de spitalizare, Mattia impreuna cu mama lui se vor intoarce in centru, unde sunt asteptati de tata, nou-nascutul urmand a fi inregistrat drept cel mai tanar solicitant de azil din Romania. Evenimentul a creat bucurie in randul persoanelor cazate si al personalului Centrului care sunt nerabdatori sa-l cunosca pe cel mai tanar locatar", arata IGI in comunicat.

Centrul Regional de Proceduri si Cazare pentru Solicitantii de Azil Radauti are o capacitate de 116 de locuri, iar gradul de ocupare este de aproximativ 25%, mai precizeaza sursa citata.