Un executor bancar si judecatoresc din Craiova, acuzat ca si-a transferat in mod abuziv in conturi banii datornicilor in dosarele de executare si a produs un prejudiciu de aproape trei milioane de lei creditorilor implicati in procedurile de executare silita, a fost retinut de DNA.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Craiova au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Romeo Costinel Dragan, executor bancar si judecatoresc, pentru noua infractiuni de abuz in serviciu, dintre care cinci in forma continuata, relateaza News.ro.

In perioada 2008 - 2015, Romeo Dragan a dispus in mod abuziv de banii pusi la dispozitie de datornici in dosarele de executare, spun procurorii.

Astfel, din conturile bancare deschise in acest sens, Dragan a realizat transferuri de bani in conturile personale, dar si ridicari in numerar.

"Mai mult, executorul judecatoresc, folosind mecanismul de fraudare de tip "suveica", a utilizat o parte din banii incasati de la unii dintre datornici pentru a acoperi sumele de bani scadente, ce li se cuveneau unora dintre creditori", arata DNA.

Pentru toate aceste operatiuni bancare, Romeo Dragan nu a intocmit documente justificative, iar "prin nedistribuirea acestor sume conform destinatiei legale a fost produs un prejudiciu in dauna creditorilor implicati in procedurile de executare silita care se ridica la suma de 2.784.943,20 lei", mai spun procurorii anticoruptie.

Romeo Dragan urmeaza sa fie prezentat, miercuri, Curtii de Apel Craiova, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.