Deputatul Sebastian Ghita a venit marti, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), fiind citat in dosarul in care se fac cercetari pentru instigare la fals intelectual, in cazul autodenuntului acestuia privind teza de doctorat a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, transmite News.ro.

Sebastian Ghita la Parchetul GeneralFoto: Captura Digi 24

UPDATE Dupa intalnirea cu procurorii, Ghita a declarat ca nu poate da detalii despre ce se intampla in dosar. El a spus ca a furnizat documente procurorilor, "le-am adus din proprie initiativa, era normal sa-mi sustin autodenuntul"

Sebastian Ghita a fost si in 29 septembrie la Parchetul instantei supreme, la doua zile dupa inregistrarea de catre procurori a autodenuntului sau, in care a sustinut ca, in 2012, a participat la falsificarea raportului in care se arata ca teza de doctorat a Laurei Codruta Kovesi nu este un plagiat, el sustinand ca raport care a fost "scris in Guvernul Romaniei".

Sebastian Ghita declara atunci, la iesirea din Parchetul instantei supreme, ca a dat o declaratie de martor si a indicat persoanele care ar putea sa certifice aspectele prezentate de el in autodenuntul privind lucrarea de doctorat a Laurei Codruta Kovesi, iar in perioada urmatoare va reveni pentru a aduce probe.

Procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a facut publice vineri, in cadrul unei emisiuni la postul de radio Europa FM, documentele in baza carora Consiliul National de Etica a stabilit in 2012 ca lucrarea sa de doctorat nu este rezultatul unui plagiat.