Politia de frontiera a prins un grup de 16 cetateni irakieni, in care se aflau si sase minori, dupa ce au trecut ilegal Dunarea spre localitatea Gighera, din Judetul Dolj.

In baza unei informatii obtinute la nivelul Sectorului Politiei de Frontiera Bechet, judetul Dolj, in data de 04.10.2016, ora 02.30, politistii de frontiera au declansat o actiune specifica pe linia combaterii migratiei ilegale, se afirma intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

Cu aceasta ocazie, au fost depistate si retinute, in apropierea malului romanesc al fluviului Dunarea, in zona localitatii de frontiera Gighera, judetul Dolj, saisprezece persoane care nu isi justificau prezenta in zona la acea ora.

Persoanele au fost conduse la sediul S.P.F. Bechet pentru identificare, ocazie cu care s-a stabilit ca grupul era format din cetateni irakieni (opt barbati, doua femei si sase minori, cu varste cuprinse intre 10 si 42 ani).

Imediat au fost anuntate autoritatile de frontiera bulgare, in vederea cercetarii in comun a evenimentului.

In cadrul primelor cercetari, cetatenii irakieni au declarat ca au plecat din tara de origine cu intentia de a ajunge in Germania. In acest sens, s-au deplasat pe traseul Turcia - Bulgaria, unde au ramas o perioada de timp, fiind ulterior preluati de calauze care i-au transportat la malul Dunarii, traversand fluviul cu doua ambarcatiuni.

Migrantii au declarat ca au apelat la ajutorul unor calauze care le-au organizat calatoria, contra unor sume de aproximativ 35.000 de euro de familie.