Presedintele Klaus Iohannis i-a invitat luni, la deschiderea anului universitar, pe studenti sa intre in partide, intrebandu-i cum altfel ar vrea sa "dispara acei dinozauri cu discursuri retrograde, daca nu vine nimeni din urma". Seful statului i-a indemnat pe tineri si sa iasa la vot, pentru ca "avem nevoie de viziune politica", iar daca vocea lor nu este auzita, sa protesteze, potrivit News.ro. "Intrati, va rog, in partide! Cum vreti sa dispara acei dinozauri cu discursuri retrograde, daca nu vine din urma? Ei ocupa un loc mare, fac o umbra mare, micsorati-o", le-a spus presedintele Klaus Iohannis, luni, studentilor din Timisoara.

Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Klaus Iohannis a mai spus ca Romania are nevoie de un Parlament mai transparent si mai performant, iar pentru aceasta este nevoie de implicarea tinerilor in politica: "Avem nevoie de un Parlament mai bun, mai performant, mai transparent. Ori asta, oricat de dezinteresati ati fi de politica, asta se realizeaza doar prin votul dumneavoastra. Nu exista alta modalitate pentru un simplu cetatean de a face ordine in politica si de asta aveam nevoie, conteaza ce voteaza cetatenii. Sunt convins ca avem nevoie de proiecte politice care tintesc spre viitor, avem nevoie de viziune politica, avem nevoie de oameni politici care vor sa construiasca o Romanie mai buna. Tineri, e nevoie de voi ca sa spuneti ce vreti cu Romania noastra."

Presedintele i-a mai indemnat pe studenti sa isi faca vocea auzita si sa protesteze, daca nu sunt ascultati: "Faceti-va auzita vocea. Trebuie sa ganditi politic, sa actionati politic, iar daca nu sunteti ascultati, protestati."

Klaus Iohannis a participat, luni, la o dezbatere pe teme de invatamant la deschiderea anului universitar 2016-2017, la Universitatea de Vest din Timisoara.