Negociatorul-sef al Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, se va afla miercuri la Bucuresti, urmand sa aiba discutii cu premierul Dacian Ciolos, anunta News.ro. Michel Barnier va vizita cele 27 de capitale ale statelor membre UE, in afara Londrei. Potrivit agendei oficiale a primului ministru, Dacian Ciolos are programata o intalnire, miercuri dimineata, cu Michel Barnier, iar la ora 12.00 cei doi oficiali vor lua panzul impreuna.

Michel Barnier (foto arhiva)Foto: Comisia Europeana

Michel Barnier a preluat oficial sambata functia de negociator sef al Comisiei Europene pentru pregatirea si derularea negocierilor cu Marea Britanie in raport cu prevederile articolului 50 ale Tratatului Unuiunii Europene.

Fostul comisar european isi va incepe misiunea cu un turneu in capitalele statelor UE, mai putin Marea Britanie, pentru a discuta pozitiile acestora fata de modul de realizare a iesirii britanicilor din blocul comunitar. Michel Barnier nu va face comentarii pana in noiembrie.

El a avut deja, saptamana trecuta, consultari cu ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier.

Comisia Europeana a anuntat la jumatate lunii septembrie infiintarea unei echipe de negociatori pentru Brexit, construita in jurul fostului comisar francez Michel Barnier si a adjunctului sau. Echipa, numita "Grupul de lucru Articolul 50", este "insarcinata cu pregatirea si desfasurarea negocierilor cu Marea Britanie, luand in calcul cadrul relatiilor sale viitoare cu Uniunea Europeana". Pe 27 iulie, CE l-a numit pe fostul vicepresedinte al Comisiei Europene Michel Barnier drept negociator pentru Brexit. Fost comisar european pentru piata interna, francezul Michel Barnier ii va raporta direct lui Juncker si va avea la dispozitie experti ai Comisiei. El va fi consiliat de un grup de directori generali care se vor ocupa de chestiunile relevante pentru procesul de negociere.