Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare meteo de ploi insemnate cantitativ, racire accentuata, intensificari ale vantului si ninsori la munte, valabila pentru inteaga tara incepand de luni, ora 23:00, pana joi, la ora 23:00.

Informare meteo de ploi Foto: ANM

In intervalul mentionat, in vestul, centrul si nordul teritoriului, temporar va ploua si se vor totaliza local peste 20 l/mp si izolat 40...50 l/mp. In zona montana, treptat, incepand din a doua parte a zilei de marti (04 octombrie), ploile se vor transforma in lapovita si ninsoare, iar mai ales in masivele din nordul teritoriului se va depune strat de zapada. Pe spatii restranse si pentru scurt timp sunt posibile precipitatii sub forma de lapovita sau ninsoare in Dealurile de Vest, in Maramures, in nordul si estul Transilvaniei, precum si in nordul Moldovei, precizeaza meteorologii.

Potrivit ANM. vantul se va intensifica in majoritatea regiunilor si va avea viteze mai mari in cele vestice, sud-vestice si la munte, unde la rafala se vor depasi 50...60 km/h, iar pe crestele montane va sufla tare.

Temperaturile vor scadea accentuat, iar in regiunile intracarpatice si in jumatatea de nord a Moldovei, miercuri (05 octombrie) si joi (06 octombrie), vremea va fi deosebit de rece.