Procurorii au inceput audierile in dosarul de moarte suspecta deschis dupa decesul actorului Ioan Gyuri Pascu, luni, la sediul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti fiind citate mai multe cadre medicale, care au intervenit sau ar fi urmat sa intervina in cazul artistului, informeaza Mediafax.

Ioan Gyuri PascuFoto: HotNews.ro

Anchetatorii au ridicat documente si alte probe de la SMURD si de la Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov in legatura cu modalitatea in care s-a intervenit in cazul lui Ioan Gyuri Pascu.

Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov a anuntat ca in cazul Gyuri Pascu au fost primite doar doua apeluri de la Dispeceratul 112, precizarile fiind facute vineri dupa ce Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a anuntat vineri ca numarul unic de urgenta a fost apelat de trei ori.

"In noaptea de 26 septembrie, la dispeceratul SABIF au fost primite doar doua apeluri de la Dispeceratul 112. Primul apel a fost primit de la 112 la ora 3.25. Legatura a fost data de Dispeceratul 112 numai catre SABIF deoarece in aceasta situatie, conform indexului de la 112, cazul a fost incadrat drept consultatie la domiciliu, cod verde. Nu era necesara punerea in conferinta a cazului cu Dispeceratul ISU-SMURD. Al doilea apel a fost primit de la 112 la ora 4.43. Legatura a fost data din nou de Dispeceratul 112 numai catre SABIF deoarece, probabil, solicitantul a precizat de la inceputul apelului ca la acesta adresa a mai fost o ambulanta de la SABIF mai devreme si ca acum pacientul se simte mai rau. Operatoarea de la 112 a dat direct apelul la SABIF fara a-l pune in conferinta cu Dispeceratul ISU-SMURD. La SABIF nu a existat niciodata al treilea apel. La al treilea apel, de la ora 4.53, Dispeceratul SABIF nu a fost niciodata in conferinta cu Dispeceratul ISU-SMURD si nici nu a avut cunostinta de el. Al treilea apel ajuns doar la Dispeceratul ISU-SMURD", anunta printr-un comunicat de presa Serviciul de Ambulanta Bucuresti Ilfov.

Conducerea Serviciului de Ambulanta analizeaza documentele de interventie pentru a se stabili de ce al doilea echipaj nu a ajuns la caz, desi a fost alertata mai devreme decat ambulantele SMURD.

"Echipajul de pe Ambulanta de tip C2 va trebui sa explice de ce deplasarea la caz a fost peste timpul mediu de raspuns la urgentele de cod rosu, prevazut in lege, si de ce exista diferente intre timpul de ajungere notat in fisa de interventie si timpul real de ajungere la caz, raportandu-ne la timpul extras din tableta echipajului UTIM SMURD si care arata ca echipajul UTIM SMURD a ajuns la caz la 5.09. Ambulanta de tip C2 de la SABIF la momentul interventiei nu dispunea de tableta. Aceasta, din motive tehnice, fusese trimisa la verificat catre STS. Programul de informatizare este in perioada de testare, iar atunci cand el va fi functional complet, nu vor mai exista dubii asupra timpilor de interventie. Acestia sunt inregistrati automat si nu pot fi modificati ulterior. De aceea, conducerea SABIF sustine informatizarea sistemului", se mai arata in comunicat.

Verificarile vin dupa ce Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) a comunicat vineri, la solicitarea MEDIAFAX, ca numarul unic de urgenta 112 a fost apelat de trei ori in cazul artistului Ioan Gyuri Pascu, respectiv in 26 septembrie s-au inregistrat apeluri la orele 03:23, 04:42 si 04:53.

"Persoana care a efectuat primul apel a anuntat o urgenta medicala, motiv pentru care a fost transferat Dispeceratului de Urgenta al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov. Apelanta a revenit precizand ca, desi la adresa a fost un echipaj de ambulanta, nu stie ce are pacientul, motiv pentru care apelul a fost transferat imediat catre acelasi Dispecerat. La ultimul apel s-a anuntat ca starea pacientului s-a agravat, cazul intrand in zona de competenta a ISU - SMURD catre care a fost directionat. Datele referitoare la codurile de urgenta sunt de competenta agentiilor de interventie", a detaliat, pentru MEDIAFAX, colonelul Adrian Fulea, purtator de cuvant al STS.

Toate datele vor fi analizate si de procurori si politisti.

Actorul si cantaretul Ioan Gyuri Pascu, fost membru al trupei Divertis, a murit, luni dimineata, la varsta de 55 de ani, in urma unui infarct.