Premierul Dacian Ciolos le-a transmis studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie "Iuliu Hatieganu" din Cluj, cu ocazia deschiderii noului an universitar, ca asteapta de la ei ca, atunci cand vor profesa sa dea dovada de onestitate, vertizalitate si curajul de aspune lucrurilor pe nume, pentru ca astfel sa recastige increderea pacientilor in sistemul de sanatate.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Asteptam si de la dvs. ca, in momentul in care veti ajunge sa profesati, sa fiti in masura, prin contributia pe care o veti aduce, sa recastigati si sa recastigam impreuna increderea in sistemul de sanatate. Si asta presupune in primul rand onestitate, presupune verticalitate, presupune curajul de a spune lucrurilor pe nume", a afirmat Ciolos luni, citat de Agerpres.

"Sunt convins ca vreti sa aveti aceasta profesie in primul rand datorita increderii pe care o aveti ca puteti face ceva in plus, ceva mai bine, sa contribuiti la o viata mai buna in Romania", a precizat Ciolos.

Premierul a adaugat ca trebuie spuse atat lucrurile bune care s-au facut in sistemul sanitar dar si problemele care exista in sanatate.

"Sistemul medical si de farmacie se confrunta cu probleme care treneaza de mai multi ani. Ne-am propus sa identificam aceste probleme, sa le punem pe masa guvernului, constieti ca nu putem sa le rezolvam intr-un an de zile", a afirmat premierul.

"Cred ca nu trebuie lasata presiunea publica sa umbreasca lucrurile bune care se fac in sistemul medical si de sanatate din Romania si sa nu fiti impinsi sau sa fiti in situatia de a trebui sa plecati din tara pentru a spune ca in sistemul medical din Romania se formeaza oameni performanti, oameni care stiu sa isi faca treaba foarte bine, dar, in acelasi timp, sa stim impreuna sa identificam atunci cand sunt probleme, sa avem curajul sa vorbim despre ele si impreuna sa putem sa gasim solutii", a adaugat Ciolos.