Peste 350 de persoane, majoritatea copii, au fost evacuate, duminica, de la un mall din Iasi, unde era programat un eveniment al unui blogger din Republica Moldova, masura fiind luata de catre reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi in urma unor apeluri la 112 prin care s-a anuntat ca ar exista "o stare de pericol iminent", informeaza News.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, duminica, in jurul orei 17.00, prin Serviciul 112 un barbat a anuntat ca la centrul comercial Iulius Mall, din Complexul Studentesc Tudor Vladimirescu, din Iasi, s-a creat panica si este necesara interventia unor echipaje, in conditiile in care ar fi "o stare de pericol iminent".

"Barbatul a sunat la 112 invocand o stare de panica la etajul al doilea al complexului. A reclamat ca in zona era prea aglomerat si li s-a parut ar fi o stare de pericol iminent. Ne-am deplasat la fata locului si am procedat la evacuare, nestiind, la acel moment, daca erau sau nu persoane lesinate. In final, am constatat ca nu exista nicio persoana ranita", a declarat Silvia Bolohan.

Ea a spus ca la eveniment participau aproximativ 350 de persoane, majoritatea copii, iar echipele de interventie care au ajuns la fata locului i-au evacuat pe toti cei prezenti, "in ordine si in siguranta".

Reprezentantul ISU a precizat ca nu s-a impus interventia echipajelor de la ambulanta care au ajuns la fata locului.

"La locul evenimentului vor merge inspectori care sa verifice daca au fost indeplinite conditiile de organizare si daca au fost respectate reglementarile de siguranta la incendii", a mai spus sursa citata.

Cele 350 de persoane participau la o intalnire cu un blogger din Republica Moldova.

Un incident similar s-a petrecut in 20 mai, la Piatra Neamt, cand noua persoane care asistau la un concert al formatiei Carla's Dreams de la Mall Galeria din municipiu au avut nevoie de asistenta medicala dupa ce li s-a facut rau, patru dintre acestea fiind duse la spital.