Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, spune ca este posibil ca magistrala 6 de metrou, intre Capitala si aeroportul Otopeni, sa fie gata in 2020, an in care Bucurestiul va gazdui patru meciuri la Campionatul European de fotbal, insa termenul asumat oficial pentru tronsonul de metrou ramane 2021, transmite News.ro

Intrebat de jurnalisti daca magistrala de metrou spre Otopeni va fi deschisa pana in 2020, ministrul Transporturilor nu a exclus aceaasta varianta.

"Cred acest lucru, deoarece intarzierile de la magistrala au fost remediate. Pana in luna iunie a acestui an nu s-a lucrat pe niciun santier, si la niciun metrou. Pe ordonanta 7 pe 2016 s-au deblocat toate aceste proiecte pe care eu le-am preluat, si cele de metrou inclusiv", a spus Buse, duminica, la un eveniment organizat de Metrorex.

Insa atat ministrul, cat si directorul general al Metrorex, Marin Aldea, au repetat ca termenul oficial ramane 2021.

Bucurestiul va gazdui peste patru ani patru dintre meciurile Campionatului European de Fotbal, Euro 2020, iar in dosarul de candidatura, Federatia Romana de Fotbal a inclus angajamente ale autoritatilor romane privind realizarea, pana la inceputul competitiei, a unei linii de metrou pana la aeroport si a unei legaturi pe autostrada intre Bucuresti si vestul Europei.