Ministerul Transporturilor va demara pana la inceputul lunii noiembrie licitatia pentru extinderea magistralei 5 de metrou pe sectiunea Eroilor-Iancului, lucrarile urmand ca lucrarile sa fie finalizate cel mai probabil in 2021, a declarat duminica ministrul Transporturilor, Sorin Buse, la un eveniment organizat de Metrorex, transmite News.ro.

Lucrarile la primul tronson al magistralei 5 de metrou, Drumul Taberei - Eroilor, sunt in prezent in stadiu avansat, iar termenul de finalizare este jumatatea anului viitor, a declarat saptamana aceasta directorul tehnic al Metorex, Ionel Oprea.

"Vom demara pana la inceputul lunii noiembrie procedura de licitatie pentru proiectare sectiunii a doua a magistralei 5 de metrou. Vorbim de Eroilor - Piata Iancului. Aceasta procedura va dura sase luni - noua luni, apoi licitatia propriu-zisa. Apoi va veni perioada de proiectare, iar apoi va fi perioada de constructie de 36 de luni", a spus Buse.

Potrivit termenelor inaintate de catre ministru, luicrarile la al doilea tronson al magistralei 5 ar putea fi finalizate in circa cinci ani.

"Este foarte probabil ca in 2021 sa avem nu numai magistrala 6, ci si magistrala 5 extinsa. Lucrarile la magistrala 5 extinsa ar putea incepe in 2019. Estimam ca doi ani ar dura parta aceasta de licitatii si proiectare", a mai spus ministrul.

Joi, magistrala 6 de metrou, dintre Capitala si aeroportul Otopeni, a trecut de o noua etapa, dupa ce consilierii generali ai municipiului Bucuresti au votat Planul de Urbanism Zonal (PUZ) pentru linia de metrou Otopeni - 1 Mai.

Proiectul, estimat la un miliard de euro si care va fi finantat din fonduri europene, ar urma sa fie finalizat in 2021. Linia 6 de metrou va avea 12 statii si o lungime de 14 kilometri.