Elevii din judetul Buzau nu primesc nici la ora actuala lapte si corn, in cadrul programului guvernamental intrucat licitatia de atribuire a contractului firmelor care vor distribui cele doua produse nu s-a incheiat. Presedintele Consiliului Judetean Buzau considera ca trebuie facute schimbari in legislatie pentru a fi evitate intarzierile care-i afecteaza pe copii, transmite News.ro.

Potrivit presedintelui CJ Buzau, Petre Emanoil Neagu, licitatia privind atribuirea contractului in baza caruia se vor distribui laptele si cornul elevilor din judet este inca in desfasurare, motiv pentru care copiii nu primesc nici acum cele doua produse.

Luna trecuta, autoritatile sperau ca vor demara programul la inceputul lunii octombrie, insa licitatia este inca in curs de desfasurare, ceea ce inseamna ca se mai intarzie momentul la care scolarii vor primi, din nou, produsele.

"Programul laptele si cornul va incepe imediat ce licitatia se va termina. Dar asta este o problema generala si cred ca trebuie reglementata la nivel national, pentru ca anumiti termeni, tinand cont ca exista o perioada de vacanta, ar trebui modificati ca licitatia sa inceapa mai devreme astfel incat odata cu prima zi de scoala elevii sa primeasca laptele si cornul", a declarat Petre Emanoil Neagu, presedintele Consiliului Judetean Buzau.

Luna trecuta, reprezentantii CJ Buzau precizau ca elevii din judet nu vor beneficia, la inceputul anului scolar, de produsele primite prin programul "Lapte si corn", intarzierea fiind generata de faptul ca au avut loc schimbari ale legislatiei in domeniul achizitiilor publice.