Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Focsani au deschis dosar de cercetare penala in rem pentru ucidere din culpa, dupa ce un bebelus a murit la cinci ore de la nastere, in Spitalul Judetean Sfantul Pantelimon din Focsani, in conditiile in care toate analizele facute de catre mama nou-nascutului in timpul sarcinii au indicat o dezvoltare normala, fara malformatii ori alte probleme, transmite News.ro.

"Duminica trecuta, la ora 12.00, mi s-a rupt apa si dupa un travaliu de 15 ore am nascut un baietel de 3.600 de grame, 53 de centimetri, perfect sanatos, care a primit nota 8 la nastere. Mi l-au aratat, copilul a plans, nu avea nicio problema vizibila. Toata lumea mi -a spus ca bebelusul meu e bine pentru ca la o ora si ceva sa ne anunte ca trebuie sa-l transfere la un alt spital pentru ca a intervenit ceva. Bineinteles ca am fost de acord cu transferul, dar nu au mai reusit sa-l stabilizeze si a murit. La ora 20.45 s-a declarat decesul. Mi-au spus ca a suferit o hemoragie interna', a declarat mama bebelusului.

Femeia sustine ca pe toata durata sarcinii a facut toate testele ce i-au fost recomandate de catre medicul ginecolog, iar totul a decurs normal, fara sa se intrevada vreo problema de sanatate a copilasului.

"Pe perioada sarcinii, am fost supravegheata de acelasi medic ginecolog, am efectuat toate testele care mi s-au recomandat, totul a fost in regula. Suntem bulversati. E primul nostru copil si ni l-am dorit nespus. Nu stim de ce a murit. Am facut autopsia si ni s-a spus de la SML ca a fost o insuficienta cardio-respiratorie de origine centrala, fara a fi medic spun ca pare diagnostic diferit fata de ce mi -au spus doctorii in spital. Am facut plangere penala si vom merge si la Colegiul Medicilor pentru ca vrem sa stim ce s-a intamplat cu copilul nostru, despre care ni s-a spus totul timpul ca este sanatos. Neonatologul ne-a spus ca problemele au aparut la circa o ora dupa nastere, iar ginecologul ca de la inceput, nu intelegem nimic", a spus femeia.

Totodata, mama bebelusului mort mai spune ca pe toata durata celor 15 ore cat a durat travaliul s-a chinuit cu o singura perfuzie, fara anestezie locala, iar in momentul nasterii a fost ajutata de asistente care i-au apasat cu putere pe burta. De altfel, femeia ar fi ramas cu vanatai pe abdomen din cauza presiunii care s-a exercitat din exterior in momentul nasterii si a solicitat un certificat medico-legal constatator.

Reprezentantii Spitalului Judetean Focsani nu-si explica ce s-a intamplat si sustin ca decesul nou-nascutului a survenit unei probleme medicale a acestuia. Mai mult, medicii ar fi depus toate eforturile pentru salvarea vietii bebelusului.

"Copilul s-a nascut normal la 38 de saptamani, scor Apgar 8, a fost pus in incubator si supravegheat, brusc au inceput varsaturi cu sange proaspat, medicii au intrat in alerta, a fost chemata de acasa inclusiv sefa sectiei. S-a vorbit pentru transfer la un spital universitar, insa nu a mai apucat, pentru ca bebelusul nu a raspuns la nicun tratament, a fost intubat, ventilat, a primit inclusiv plasma, dar hemoragia a devenit din ce in ce mai puternica, ceea ce a dus in final, in scurt timp, la decesul copilului", a declarat purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Sfantul Pantelimon din Focsani, Alina Cosma.