Saptamana viitoare va fi elaborat efectiv noul cadru de functionare al DIPI, urmand ca imediat dupa sa fie facute publice elementele "acestei reforme", a declarat ministrul Dragos Tudorache, intr-uninterviu acordat Mediafax, precizand ca a avut discutii inclusiv cu parchetele si cu SRI.

Dragos TudoracheFoto: Captura Youtube.com

"Aici, la acest moment, nu va pot da mai multe detalii decat ceea ce am declarat deja public acum doua saptamani. Este foarte adevarat ca am promis aceasta reforma in doua saptamani, a durat mai mult fata de cat am estimat intial faza de analiza.

Am vrut sa fac aceasta analiza intr-un mod serios, am vrut sa am discutii cu toate institutiile care sunt fie beneficiare ale activitatii Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), sau ar trebui sa fie, si institutiile cu care DIPI interactioneaza in atributiile lor.

Am avut discutii cu toate componentele Ministerului de Interne, am avut discutii cu parchetele, cu SRI. Am finalizat partea de documentare si planul este ca saptamana viitoare sa elaboram efectiv noul cadru de functionare, sa realizam si organigramele, regulamentul de functionare, in asa fel incat atunci cand vom iesi cu actul normativ sa avem si zona de reglementare secundara foarte bine articulata.

Activitatile unei astfel de structuri in cadrul Ministerului de Interne, chiar si in forma reorganizata, sunt esentiale pentru actiunile ministerului, nu ne putem permite sincope in activitate. E foarte important ca la momentul in care acel T0 in noua structura intervine sa avem deja toate regulile foarte bine scrise pentru a ne putea asigura ca exista continuitate in operatiunile care se afla i derulare.

Saptamana viitoare vom finaliza redactarea tuturor acestor documente, si primare si secundare, urmand ca fie la sfarsitul saptamanii viitoare fie inceputul saptamanii urmatoare sa pot iesi public si sa incep sa explic elementele principale ale acestei reforme.

Vom iesi chiar si cu elementele normative, vom iesi in transperenta publica o perioada scurta dar importanta pentru consultare publica. Apoi urmeaza, cu premierul si cu restul colegilor din Guvern, sa hotaram si modalitatea de adoptare a cadrului", a spus Tudorache despre acest subiect in interviu.