Vicepremierul Costin Borc a declarat vineri ca economia Romaniei "trece printr-un moment bun", dar ca nu se poate dezvolta "numai din investitii straine si din multinationale" si ca trebuie "sa ne bazam dezvoltarea industriala pe centre de cercetare, pe inovare", transmite News.ro.

"Economia Romaniei trece printr-un moment bun. Avem crestere economica buna, avem o crestere economica sanatoasa, dar, cu un dezechilibru intre importuri si exporturi si trebuie sa vedem cum putem sa impingem exporturile si mai mult, dar trecem printr-un moment bun", a afirmat vicepremierul Costin Borc, vineri, la Constanta.

El a spus ca a fost recent la Bruxelles si a vazut cu acest prilej cat de apreciata este tara noastra, spunandu-le oamenilor de afaceri ca trebuie sa profite de acest context favorabil.

"Ma uit la cei care sunt oameni de afaceri. Profitati de acest moment bun, profitati de momentul unei cresteri economice bune, unei imagini pozitive a Romaniei, unei pozitionari strategice foarte importante si profitati de acest lucru sa va dezvoltati afacerea", a mai afirmat Costin Borc.

Vicepremierul a adaugat ca economia Romaniei nu se poate dezvolta doar din investitii straine si multinationale, dar ca tara noastra trebuie sa-si bazeze dezvoltarea economica pe centre de cercetare si pe inovare.

Nu vom putea dezvolta economia Romaniei numai din investitii straine si din multinationale, sa ne fie clar si in niciun caz din multinationale care vin cautand o forta ieftina de munca. Am fost acum cateva zile la Faurecia, la Ramnicu Valcea, si ma bucur ca exista o astfel de firma care angajeaza o mie si ceva de oameni acolo si e foarte bine, dar salariile sunt destul de mici, partea de know-how incorporat e destul de mica. Nu spun ca nu este nevoie sa avem si investitii si fabrici care lucreaza la costuri minime, sunt bune, asigura niste locuri de munca si este foarte bine, dar noi trebuie sa ne bazam dezvoltarea industriala pe centre de cercetare, pe inovare, pe furnizori locali catre marea industrie, pe start-upuri inovante", a explicat ministrul Costin Borc.