Klaus Iohannis, a transmis vineri, un mesaj cu prilejul aniversarii a noua ani de la intronizarea Preafericirii Sale Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, informeaza Cotroceniul.

"Statul roman are in Biserica Ortodoxa Romana un partener de dialog care intelege si aprofundeaza cooperarea in domenii vitale pentru dezvoltarea societatii, pentru binele fiecaruia dintre cetatenii sai: educatia, sanatatea, sprijinirea persoanelor varstnice si cu nevoi speciale, punerea in valoare a patrimoniului de cultura si spiritualitate ortodoxa, si dialogul inter-religios, se spune in mesajul presedintelui.

Textul mesajului:

"Preafericirea Voastra Parinte Patriarh Daniel, Se implinesc noua ani de cand v-a fost incredintata, prin alegerea ierarhilor Sfantului Sinod, cea mai inalta treapta a slujirii arhieresti in Biserica Ortodoxa Romana.

Am placerea de a va transmite, Preafericite Parinte Patriarh, sincerele mele felicitari insotite de cele mai calde urari de sanatate, de impliniri si bucurie in mijlocul credinciosilor pe care ii pastoriti si carora le-ati daruit, in toti acesti ani, iubirea si angajamentul Preafericirii Voastre!

Celebrarea intronizarii dobandeste o dimensiune aparte in anul 2016, an in care ati reprezentat Biserica Ortodoxa Romana la Sinodul Panortodox, aratand cat de importante raman dialogul intre bisericile ortodoxe surori si deschiderea ecumenica.

Si tot in 2016 ati declarat ￯Anul omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox￯ si ￯Anul comemorativ al Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul si al tipografilor bisericesti￯.

Importanta pe care o acordati prezentei Bisericii in societate, in special dialogului pe care Biserica il poarta cu tinerii pe teme majore ale vietii spirituale, vine in intampinarea nevoilor reale de comunicare si comuniune in contemporaneitate.

Statul roman are in Biserica Ortodoxa Romana un partener de dialog care intelege si aprofundeaza cooperarea in domenii vitale pentru dezvoltarea societatii, pentru binele fiecaruia dintre cetatenii sai: educatia, sanatatea, sprijinirea persoanelor varstnice si cu nevoi speciale, punerea in valoare a patrimoniului de cultura si spiritualitate ortodoxa, si dialogul inter-religios.

Preafericirea Voastra, La aceasta sarbatoare, va doresc sa aveti si pe mai departe puterea de a dezvolta proiectele importante ale Bisericii Ortodoxe Romane. Sa continuam impreuna, in perspectiva celebrarii Centenarului Marii Uniri, proiectul unei Romanii moderne si prospere, ridicata si inspirata de cuvintele Apostolului Ioan, ￯Dumnezeu este iubire￯.

La multi, fericiti si rodnici ani de pastorire!￯"