Multe dintre bunurile confiscate de la persoanele condamnate definitiv au fost deja valorificate. ANAF a obtinut de exemplu 1 milion de lei dupa ce a vandut o vila confiscata - a spus seful institutiei, Dragos Doros, la Interviurile Europa FM.

"De la inceputul anului, avem un departament care e botezat de noi Executari Silite, cazuri speciale, care se ocupa numai cu valorificarea bunurilor care au fost confiscate de instanta. A inceput sa lucreze din martie si cumva ne-am facut un plan, pe care il respectam si suntem chiar inaintea lui. Am executat deja bunuri de 130 de milioane de lei si inca vreo 8 milioane de lei din plati voluntare. Vreau sa va zic ca am vandut terenuri, vile, apartamente, actiuni, societati comerciale si astea sunt lucruri care s-au intamplat, in premiera, la ANAF, in acest an", a spus Dragos Doros.

Intrebat care este cel mai valoros bun vandut, Dragos Doros a raspuns: "Am vandut o vila de 1 milion de euro, dar am avut actiuni de o suma mai mare de 1 milion de euro"

In privinta romanilor care si-au ascuns averile in paradisuri fiscale din strainatate, seful ANAF, Dragos Doros spune ca pana acum au fost verificate doar 30 de persoane, dar sunt peste 100 de dosare in lucru.

Citeste tot articolul pe EuropaFM.ro