Presedintele Klaus Iohannis si o echipa guvernamentala condusa de premierul Dacian Ciolos au participat, joi, la Palatul Cotroceni, la o reuniune de lucru pe tema pregatirilor Romaniei pentru negocierea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, informeaza Administratia Prezidentiala, intr-un comunicat. "In urma discutiilor detaliate despre implicatiile pe care Brexit le are pentru Romania, s-a agreat desemnarea, in scurt timp, a unui responsabil la nivel guvernamental, care sa gestioneze aceasta problematica, persoana care va coordona o echipa de experti special desemnata in acest scop", se arata in comunicat.

Dacian Ciolos si Klaus IohannisFoto: Administratia Prezidentiala

Responsabilul desemnat "va avea ca sarcina centralizarea si prelucrarea analizelor si evaluarilor facute la nivel sectorial, cu privire la acest proces", plecand de la demersurile deja intreprinse de autoritatile romane, se mai precizeaza in comunicat. De asemenea, "avand in vedere pozitiile asumate de Romania cu privire la Brexit, vor fi elaborate propuneri de linii directoare in desfasurarea negocierilor privind iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana".

In cadrul intalnirii au fost discutate si "elemente privind viziunea Romaniei referitoare la procesul de reformare a Uniunii Europene, in contextul Brexit". Potrivit Administratiei Prezidentiale, "s-a convenit ca, avand in vedere optiunea fundamentala a Romaniei de sprijin pentru continuarea integrarii europene, autoritatile romane sa fie pregatite sa prezinte propuneri in cadrul procesului de reflectie care se desfasoara in prezent la nivel european".