Sprijin american pentru securitatea Romaniei si pentru lupta anti-coruptie: SUA vor colabora cu Romania pentru constituirea brigazii multinationale NATO si pentru promovarea statului de drept

de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:19 Actualitate | Esenţial


Un soldat american, aranjand steagul SUA
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
SUA vor colabora cu Romania pentru constituirea brigăzii multinaționale NATO conduse de România, anunta Departamentul de Stat american intr-o declaratie comuna cu Ministerul roman de Externe. SUA vor colabora cu Romania si pentru asigurarea prezenței aeriene și maritime întărite a NATO în regiunea Mării Negre, alaturi de "un program consolidat de exerciții și antrenamente întrunite și multinaționale", potrivit sursei citate.

Departamentul de Stat si-a luat aceste angajamente privind sprijinirea Romaniei intr-o Declarație Comună privind implementarea Parteneriatului Strategic intre cele doua tari, declaratie prilejuita de cea de-a cincea reuniune a unui grup de lucru romano- american (Task-Force).

In declaratia Departamentului de Stat se mai arata ca "SUA și România au evidențiat importanța eforturilor continue de promovare a democrației, statului de drept". De asemenea, in declaratie se arata ca "angajamentul și reziliența României în a apăra aceste valori și în a continua să progreseze în domenii precum aplicarea legii, guvernare responsabilă și anti-corupție constituie un exemplu puternic în acest sens".

In acest comunicat, cele doua tari "își exprimă susținerea pentru o piață regională a energiei mai transparentă, predictibilă, integrată, diversificată și competitivă".

In acest sens, se va acorda o "atentie speciala" pentru realizarea interconectorilor de gaz între România, Bulgaria, Ungaria și Austria, și între România și Republica Moldova, precum și pentru accelerărea dezvoltării rezervelor off shore din Marea Neagră.

Statele Unite se angajeaza, de asemenea, sa coopereze "pentru includerea României în Programul Visa Waiver".


Textul complet al Declarației Comune privind implementarea Parteneriatului Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii

„Cea de-a V-a ediție anuală a Dialogului de Parteneriat Strategic dintre Guvernul Statelor Unite ale Americii și Guvernul României s-a desfăşurat la Washington, la 26 septembrie 2016. Parteneriatul Strategic se fundamentează pe angajamentul comun pentru valorile democratice – statul de drept, piață liberă, respectarea drepturilor omului și relațiile inter-umane. Cele două guverne au reafirmat aceste principii și s-au angajat să conlucreze asupra unei game de teme de interes.

Statele Unite ale Americii și România au evidențiat importanța eforturilor continue de promovare a democrației, statului de drept și bunei guvernări pentru păstrarea unor societăți deschise și sustenabile. Angajamentul și reziliența României în a apăra aceste valori și în a continua să progreseze în domenii precum aplicarea legii, guvernare responsabilă și anti-corupție constituie un exemplu puternic în acest sens. Vom continua să cooperăm în ceea ce privește promovarea programelor comune de dezvoltare și asistență tehnică pentru Republica Moldova, Balcanii de Vest, precum și în alte zone.

Cooperarea robustă în domeniul securității reprezintă o componentă vitală a Parteneriatului Strategic dintre România și SUA. Pe baza proiectelor de succes, cum ar fi operaționalizarea sistemului de apărare împotriva rachetelor balistice de la Deveselu, cei doi parteneri vor continua să coopereze bilateral și în NATO pentru a asigura implementarea rapidă și completă, până în 2017, a angajamentelor Summit-ului Aliat de la Varșovia, în special constituirea brigăzii multinaționale conduse de România, asigurarea prezenței aeriene și maritime Aliate întărite în regiunea Mării Negre, susținute de un program consolidat de exerciții și antrenamente întrunite și multinaționale. Totodată, SUA și România au convenit să își consolideze activitatea în ceea ce privește comunicarea strategică, combaterea terorismului și cooperarea în domeniul securității cibernetice.

Statele Unite ale Americii și România își exprimă susținerea pentru o piață regională a energiei mai transparentă, predictibilă, integrată, diversificată și competitivă. Vom acorda prioritate schimbului de experiență în ceea ce privește elaborarea politicilor în domeniu și expertiza de cercetare. Acordăm o atenție specială realizării interconectorilor de gaz între România, Bulgaria, Ungaria și Austria, și între România și Republica Moldova, precum și accelerării dezvoltării rezervelor off shore din Marea Neagră. Un regim de taxare transparent și stabil, care permite investiții suplimentare pe termen lung în sectorul de explorare și producție din România, precum și dezvoltarea de programe în domeniul energiei sustenabile pentru a combate schimbările climatice și a încuraja investițiile în sectoarele de tehnologii avansate din domeniul energiei din România sunt de importanță deosebită.

Comerțul și investițiile sunt dimensiuni cruciale ale Parteneriatului nostru Strategic, deoarece oferă avantaje comune și regionale, stimulează creșterea economică reciprocă și asigură prosperitatea comună. Vom continua să cooperăm pentru reforme semnificative ale mediului de afaceri prin Planul de Acțiune al României pentru implementarea unor măsuri de bună guvernare în economie. Vom acorda prioritate misiunilor reciproce de comerț și investiții și programelor destinate să sprijine micile întreprinderi, tinerii antreprenori și comunităţile inovatoare de start-up. Ne afirmăm susținerea pentru un Parteneriat Transatlantic ambițios, cuprinzător și reciproc avantajos privind Comerţul şi Investiţiile dintre Statele Unite și Uniunea Europeană.

Parteneriatul dintre țările noastre este stimulat de schimbul liber și deschis de idei și de angajamentul pentru dezvoltarea oportunităților educaționale. Vom dezvolta pe mai departe fundamentul solid al programului Fulbright dintre SUA și România, punând accentul asupra unei cooperări mai strânse în domeniul cercetării și inovării. Infrastructura de expertiză și de cercetare pot susține o gamă largă de explorări științifice. Statele Unite și România vor continua să acorde prioritate vizitelor reciproce și schimburilor inter-umane; ne angajăm să implementăm pe deplin măsurile de creștere a securității din cadrul legislației aferente Programului Visa Waiver şi să cooperăm pentru includerea României în Programul Visa Waiver.

Cea de-a V-a ediţie anuală a Dialogului de Parteneriat Strategic a inclus reprezentanți din partea ambelor guverne și a fost găzduit de Departamentul de Stat al Statelor Unite. Părțile au convenit ca următoarea reuniune anuală să se desfăşoare în România, la București, în anul 2017.”


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

4911 vizualizari

 • -16 (30 voturi)    
  steag Sovietic pe Reichstag 1945-steag Romanesc (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:23)

  un domn [utilizator]

  pe Kremlin...in max 6 sau 12 luni ! E Obligatoriu !
  • +11 (19 voturi)    
   Sa ne luam totusi medicamentele! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:15)

   Marionette [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Oricum, noi trebuie sa avem o singura mantra in momentul de fata: SUA !
   Daca se face spre noi Putin, Germania va programa o intalnire cu Franta pe aceasta tema intr-o luna, timp in care noi am fi kebab!
   Singura optiune realista pentru noi este masiv pro SUA.
   Acum optiunea asta nu vine moca. O parte din costul descurajarii trebuie platit de noi, Pe langa asta, ne trebuie o armata care sa ne faca un pion important in zona!
   • +2 (14 voturi)    
    Pravi Sektor sunt O mana de Oameni (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:35)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

    si au mantuit Sovietici cu purcel si catzel, crezi ca daca ne unim Fortele cu Ucrainienii nu putem elibera Moscova de tiranie ! eu zic ca DA !; Moscovotii , cetatenii normali vor fi primii care vor intelege ca NUMAI asa pot scapa de cracanat !, daca tie ti se pare SF, atunci sa vezi cand Cracanatul chiar ar veni incoace...cu specii gregare precum sovieticii NU merge cu diplomatia !, in loc de buna ziua aplicat cu inginerie in/la ceafa o lopata gen Inima lui Stalin si apoi celovecul Stie ca NU e de Gluma !
 • -26 (40 voturi)    
  America moralista despre coruptie??? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:28)

  Toni_Romania [utilizator]

  A cam uitat de ceea ce a facut Bech-tel in Romania.
  Adica "eu sunt mic, nu stiu nimic".
  • -17 (31 voturi)    
   Bechtel, Microsoft... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:39)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Toate ingropate, secretizate, disparute...
   Cheia se afla pe aici: "Acordăm o atenție specială realizării interconectorilor de gaz între România, Bulgaria, Ungaria și Austria, și între România și Republica Moldova, precum și accelerării dezvoltării rezervelor off shore din Marea Neagră".
   • -18 (24 voturi)    
    Fraza e geniala (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:48)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

    Fraza din noua limba de lemn care anesteziaza pe fraieri. Si pe aia cu interes.
  • +30 (34 voturi)    
   coruptia ucide si saraceste (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:41)

   dedeul [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   In Romania nu se fac autostrazi din cauza coruptiei generalizate si nu din cauza americanilor.
   • -21 (25 voturi)    
    Ecuatia dezastrului romanesc (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:48)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui dedeul

    Ecuatia dezastrului romanesc include politicienii tradatori mafioti SI multinationalele vest aduse de aia aici. Care azi detin cam 80% din economie+ resurse si sifoneaza afara pe an cca 50 miliarde euro inainte de fiscalizare (vezi analizele lui Ilie Serbanescu). Asa ca mai sunt si nuante le ce ai zis tu.
    • +23 (27 voturi)    
     Auzi? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:01)

     omezu [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     Dar daca suntem cuminti si ii dam afara pe imperialistii americani, domnul Putin ne va relansa si noua economia? Adica am vrea sa ne ajute cu bani si experienta. Am vazut ca in Rusia totul e ok, iar oamenii vostri de afaceri par oameni seriosi ce pun accent pe etica. (sper ca ai sesizat sarcasmul)
     • -13 (15 voturi)    
      Ai imaginatie. (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:11)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui omezu

      Ai vazut tu undeva ca am zis ceva bun de Rusia si Volodea?? Doar am criticat multinationalele vest.
      Rusia e si ea f. paradita economic, de pe vremea lui Borsi Eltsan.
      • +4 (8 voturi)    
       Așa-i la ruși. (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:40)

       asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

       Cei de dinaintea lor sunt vinovați.Se predă asta de la grădiniță.Ți-ai divulgat ușor originea și stăpânul..
     • -9 (11 voturi)    
      apropo (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:13)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui omezu

      Multinationalele vest au adus si pe rusi la marea haleala din RO, vanzandu le actiuni (vezi Omv-Lukoil). Toate puterile halesc din aceasta tara aflata in coma.
    • +10 (18 voturi)    
     Care dezastru? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:24)

     samuraijack [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     Majoritatea economiei se bazează pe firmele astea occidentale: industria auto, industria IT, etc. Altfel nu am fi în stare de nimic și am fi în situația economică a Moldovei.

     Faptul că o mare parte a populației e semi-analfabetă și nu are nici o competență acolo e dezastrul românesc. În România un om care are o pregătire profesională bună își va găsi întotdeauna de muncă, în schimb asistații sociali se vor plânge tot timpul că nu au de muncă, însă preferă să nu facă nimic și să stea pe 200-300 de lei acasă.
     • -10 (14 voturi)    
      fraza (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:39)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui samuraijack

      "În România un om care are o pregătire profesională bună își va găsi întotdeauna de muncă,"
      Serios? De aia sunt azi 14.000 medici in Occident?
      • +6 (12 voturi)    
       multumeste lui Banicioiu (Miercuri, 28 septembrie 2016, 14:10)

       un domn [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

       Nicolaescu si alte specii Nozocomiale !
      • 0 (4 voturi)    
       Pai aia 14000 si-au gasit (Miercuri, 28 septembrie 2016, 20:56)

       Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

       loc de munca in Occident....ca sa nu fie jumulit in tara.
   • +3 (13 voturi)    
    bechtel a vrut sa faca autostrada (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:26)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui dedeul

    insa coruptia nu i a lasat:)))
    Asa, ca exemplu...
    • +8 (10 voturi)    
     CORECT e vorba de El Insusi ! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 14:11)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     si nepotzii lui..$hova...
  • +28 (32 voturi)    
   Pentru mai multe detalii (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:41)

   Martinezu [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Adresati-va sefului vostru onorific, Dl Nastase. El stie ce si cum a semnat si pe unde a dosit contractul.
   este ca si cum ai acuza cazacii de la Kaz Munay de furtul Rompetrol, cand ai putea mai degraba sa il intrebi direct pe Ponta.
   • -12 (14 voturi)    
    daca tu crezi (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:50)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Martinezu

    Daca tu crezi ca oricine critica golanelile Occidentului in RO apartine musai unui partid politic, te inseli rau de tot.
    • +10 (12 voturi)    
     Ai dreptate poti fi un simplu troll rusnac (Miercuri, 28 septembrie 2016, 14:29)

     Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

     fara partid. E clara noua linie a propagandei mujice. Toti au sarit ca arsi. Tema e Romania e in colaps, cei din vest au acaparat economia si au generat coruptie. Taote partidele si politicienii sunt corupte/corupti, numai nationalistii ibitori de putinica sunt capabili de a lua Romania din mana occidentului (si eventual a o preda "marelui rieten roz de la rasarit") Am ceva Romanesc pentru voi: Sictir mujici ne ne faceti greata de 100 de ani de cand dati tarcoale si furati pamant Romanesc !
     • -5 (7 voturi)    
      fraza (Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:05)

      Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

      Sunt "mujic" pt. ca spun ca da, TOATE partidele si politicienii sunt corupte/corupti?? Hahaha!
      Daca tu nu simti efectul mafiilor din Ro inseamna ca o duci bine, cu peste 3000 lei leafa net.
      Sau nu locuiesti in tara dar stii tot ce e pe aici.
      • +3 (3 voturi)    
       Ai nimerit (Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:15)

       Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

       Si toate numai din munca !
  • -9 (15 voturi)    
   Clinton Foundation (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:44)

   OvidiuStoica [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Pot sa se uite la fundatia "pay-per-play" a lui Clinton daca vor sa vada cum arata coruptia la cel mai inalt nivel, precum si la tot sistemul lor economic corporatist (crony capitalism). Americanii au rezolvat problema coruptiei ....legiferand-o !
  • -7 (11 voturi)    
   daca castiga Trump (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:46)

   xanti [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Adio ajutor de la jandarmul mondial.
   • +2 (6 voturi)    
    Nu te lasa pacalit (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:09)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui xanti

    Trump e din "1%", si avErea si-a facut-o tocmai pt. ca exista jandarmul Usa.
  • -8 (20 voturi)    
   Au ajuns tare penibili (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:49)

   voxpopulix [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   sau ce alegeri de tot rasul tin anul asta. Un nebun concureaza cu o corupta cum rar mai gasesti in istoria omenirii.

   Nu conteaza ca inarmeaza state teroriste, nu conteaza ca vine pozitii de ambasador prin clinton foundation, nu conteaza ca a furat nominalizarea si democratii au ajutat-o prin metode cum nici in Romania nu vezi, nu conteza ca FBI si-a batut joc de ancheta "email server", nu conteaza ca este o ipocrita care isi schimba pozitia de la o zi la alte, nu conteaza ca Obama a spus clar ca este foarte corupta and she would say anything to win, a mintit congresul sub juramant, a lasat oamenii sa moara in Benghazi, a mintit in povestea Bosnia sniper fire, a fost pro TTP, anti-gay, pro fracking, este omul bancilor, al pharma, si cel mai important este omul industrie de razboi.

   Asa ca America nu mai are cum sa dea lectii decat celor din Coreea de Nord.
   • -5 (9 voturi)    
    FF. corect ai zis Voxpopulix ! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:08)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui voxpopulix

    Iar cei ce remarca faptul ca imparatul e in cwrul gol, sunt numiti "trolii rusi".
   • -3 (7 voturi)    
    Bine zis, multumiri! :-) (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:42)

    contest [anonim] i-a raspuns lui voxpopulix

    Daca n-ar mai fi si pentru opinia dv. spatiu pe aici, n-as mai frecventa forumul acesta, vreodata...
  • +6 (8 voturi)    
   Cred ca ajutorul asta e preferabil celui "modest" (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:58)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   ...al Rusiei.
   • -4 (4 voturi)    
    Rusia nu ajuta (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:38)

    Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

    Evident ca Rusia nu ajuta pe nimeni, Rusia nu are "prieteni". Am zis eu altfel?
  • -4 (4 voturi)    
   fii serios... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:44)

   Foxcrawl.com [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   Bechtelul e mai mult smenuiala romanilor care nu stiam cum sa fure la retrocedari si care nu s-au inteles de la spagi ca s-au perindat duzina de partide mafiote. Si atunci, logic ca nici americanii nu stateau sa ne astepte, pentru fiecare intarziere trebuia sa platim ca doar asa e peste tot. Bechtel a facut si chestii interesante in alte locuri, de ce numai la noi nu? Asta e marea intrebare, iar raspunsul e in curtea noastra si nu a americanilor. Da, stiu ca vin teorii conspirationiste ca o trebuim sa aruncam banii pentru intrarea in NATO, insa accesul se putea plati si printr-un contract corect.
  • +2 (2 voturi)    
   Intreaba-l pe Bonbo (Miercuri, 28 septembrie 2016, 20:52)

   Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

   si nu numai, intreaba-i pe toti politicienii romanii si poate or sa te lamureasca ei. Nu is sfinti americanii, nici canadienii, nici japonezii....dar ca romanul, rusul, chinezul, mai rar gasesti natii atat de corupte. Probabil ca America Centrala e la par cu romanii.
   • +1 (1 vot)    
    io m am lamurit cine i Toni (Miercuri, 28 septembrie 2016, 22:34)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

    e finu lui El Insusi aka Bombo..nu iti pierde vremea cu celovecul P$Dist !
 • +2 (12 voturi)    
  vorbarie... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:33)

  OvidiuStoica [anonim]

  Daca urmaresti scena politica americana prezenta nu-i deloc evident in ce directie o va lua SUA in urmatorii 4 ani..ce sa mai vorbim de intreg secolul 21.
  • -5 (7 voturi)    
   ce directie??? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:53)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui OvidiuStoica

   Pai eu cred ca aceeasi agenda de hegemonie globala va fi pe rol. Desi faza cu Crimeea facute de Volodea 2014 le a mai taiat "maul" hegemonist.......
 • +20 (24 voturi)    
  ...promovarea statului de drept... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:36)

  Io1234 [utilizator]

  ...pt sprijinul acordat DNA, ziua de 4 iulie ar trebui declarata si Ziua Nationala a Romaniei. Efectul DNA se vede si in cresterea economica, fara sa avem investii masive, constatam ca de cand nu mai fura ministrii impusi politic, Romania are o crestere economica substantiala - nu se mai fura de la pusculitza statului...
  • +4 (6 voturi)    
   Pacat (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:56)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Io1234

   Mare păcat că statul de drept nu e doar DNA. E si parlamentul plin do hoti si complci la jaf, si Justitia care e prima aparatoare a hotilor, si administrattiile corupte.
 • +15 (21 voturi)    
  SUA....cam singura optiune (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:45)

  MaQ [utilizator]

  Americanii sunt cam singura speranta pentru noi; sunt singurii care mai au sange in instalatie in relatiile cu rusii.

  Europa, stransa de gat de interesele economice ale unor grupuri, se prostitueaza in fata unor brute aburite de votca.
  • -6 (10 voturi)    
   Ce...optiune? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:57)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui MaQ

   Am fost vreodata intrebati daca vrem ceva, sau ce vrem? Aia cu prostituarea Europei e tare.
   Prima conducta de gaze naturale din Urss catre Europa vest (Pomarnii-Urengoi) a fost instalata in 1984 sub obladuire Usa. Pt. ca nu exista alta varianta pt. a dezvolta Europa.
   • +9 (13 voturi)    
    I-auzi (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:04)

    omezu [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    Bine ca ne-a intrebat Stalin in 1946 daca dorim bocancul sovietic pe gat. Apoi inca 43 de ani am fost intrebati ce vrem, nu ni s-a impus nimic dinspre rasarit! Voi comunistii aveti un tupeu fantastic!
    • -6 (6 voturi)    
     Si tu ai imaginatie. (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:28)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui omezu

     Unde am zis eu ceva bun de rusi?
     A fost cum ai zis, evident, iar in 1990 am trecut "in viu" de la stapanirea lui Ivan la stapanirea lui Uncle Sam. Tot fara referendum.
     Amigo, nu toti cei ce critica politica Usa sunt comunisti. Vezi ca in Occident ploua cu manifestatii anti-Nato. Ca nu le da la Cnn, e partea a 2-a.
     • +4 (6 voturi)    
      Te rog frumos (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:48)

      omezu [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Fii macar barbat (femeie) adevarat(a) si nu mai incerca sa ne prostesti scuzandu-te ca nu esti pro-rus pentru ca nu ai zis nimc bun de Putin si rusia. Asuma-ti alegerea!
      Cu rusii ne-am lamurit, lasa sa vedem cum e si cu americanii, caci singuri am vazut cum ne descurcam! Ma uit la Coreea de Sud, Japonia si Germania ce rau a ajuns. Ajuta-ne Doamne sa ajungem rau ca ei!
      • -4 (4 voturi)    
       reluare (Miercuri, 28 septembrie 2016, 14:31)

       Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui omezu

       1-Romanii nu au ales si nu aleg ei, nimic.
       2-Niciun imperiu nu ne iubeste.
       3-Pana una alta fii pe pace, suntem baza militara Usa.
       4-Critic eu politica U-sa, dar ma uit la Seinfeld, ascult Guns and Roses si citesc Bellow. Deci nu am nimic cu poporul american, care, si el, face demonstratii anti-guvern big time. Dar nu le da pe Cnn.
       • 0 (2 voturi)    
        Habar n-ai ce inseamna America (Miercuri, 28 septembrie 2016, 21:53)

        Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

        Nu te mai alinta aiurea.
        • 0 (2 voturi)    
         don t worry for P$D Borfa$h ! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 22:36)

         un domn [utilizator] i-a raspuns lui Parzivall

         chiar Nu merita sa ii acorzi atentie !
  • -6 (10 voturi)    
   de la un internaut (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:59)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui MaQ

   Schimburile economice dintre UE si Rusia sunt undeva la 300 de miliarde de euro.
   Schimburile economice dintre SUA si Rusia sunt de 36 de miliarde.
   Rusia e al treilea partener economic al UE, in schimb nu e in primii 25 pentru SUA.
   As zice ca e putin mai usor pentru americani sa arate batul, decat le e europenilor.
   UE reprezinta 51% din exporturile Rusiei, in schimb SUA reprezinta 2%, asa ca oricum pe rusi ii doare in opinca de listele pe care le tot fac americanii.
   Americanii nu au nicio parghie reala sa-i linisteasca pe rusi, singurii care ar putea-o face ar fi europenii, dar aici ar iesi o lupta de care pe care din care ar castiga americanii si chinezii.
   • +2 (4 voturi)    
    Perfect adevarat ce spui! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:29)

    Marionette [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    Dar daca la tine in bloc e un bnetivan care iti sparge usa cu toporul si-ti violeaza nevasta si fiicele si spune ca-i apartamentul lui ala in care este, ai doua cai de actiune, tu ca UE ce esti: te duci, ii dai 5 scatoalce betivanului si 10 suturi in fund si-l dai afara, fie izolezi orice legatura cu betivanul si chemi politia! Nu exista solutia sa te intelegi cu el! Nu se sta la discutie cu teroristi! Nu exista solutia sa-l intrebi de cand era statut si sa-l intelegi ca ti-a violat sotia si fiicele, sau sa te intelegi cu el! Asa ca dintre 2 rele s-a apelat la cea mai mica! In ceea ce ii priveste pe americani, cea mai buna solutie pentru ei ar fi sa traiasca in prosperitate in SUA si sa-i doara in fund de zona asta! Asa ca pierd si ei! Toata securitatea asta a Nato COSTA!
    • -1 (3 voturi)    
     fraza (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:37)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Marionette

     "Asa ca dintre 2 rele s-a apelat la cea mai mica!"
     Ce inseamna asta? A fost vreun referendum cu cine "vrem"?
     Oricum RO nu decide nimic. Si niciunul dintre imperii nu ne iubeste. Si fii pe pace, tara e baza milurara Usa.
     Atentie insa - Inca nu s-a dovedit in "real action" ca Nato ne asigura vreao "securitate" fata de pericolul Rusia. Eu unul cred ca e mai multa reclama.
     • +1 (3 voturi)    
      Raul mic! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 14:39)

      Marionette [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Nu s-a facut referendum, dar daca vrei sa te bati cu Moscova, esti liber! Vezi ca-i la est, drum bun si anunta-ne cand ai cucerit-o!
   • -1 (5 voturi)    
    Marturisesc sincer (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:37)

    contest [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

    ca ma felicit citindu-va! Deci, am contribuit nitel cu cate un plus, sa zic asa, pretutindeni pe unde altii, the hawks, v-au minusat, mercenari inregimentati :-)
    • -2 (4 voturi)    
     Aha (Miercuri, 28 septembrie 2016, 14:35)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui contest

     F. multi romani gandesc ca mine. Romani care nu s nici pro-Putin, nici in Psd ....nici in alte organizatii. "The good guys" din 1990 nu mai sunt "the good guys". O spun chiar unii jurnalisti americani. Iar noi suntem cu fundul intre doua imperii care si dau in cap.
     • -1 (1 vot)    
      Just, incontestabil! (Joi, 29 septembrie 2016, 14:15)

      contest [anonim] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Majoritatea romanilor sunt oameni de bun simt, common sense people!
      Insa lectura forumurilor, pe HN etc., e adesea foarte stresanta, daunatoare sanatatii, sa citez si eu o vorba...:-(
 • +2 (8 voturi)    
  Breaking News !!! (Miercuri, 28 septembrie 2016, 12:56)

  baciul-vrancean [utilizator]

  S-a gasit un depozit imens de corupti in Marea Neagra, in perimetrul "Statul de Drept"!
  Ei produceau gazele !
  • -9 (13 voturi)    
   Gazele alea (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:00)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui baciul-vrancean

   Gazele alea pe care le ia Exxon de cativa ani. Moca.
   • +4 (8 voturi)    
    Esti anti-american, foarte bine (Miercuri, 28 septembrie 2016, 13:59)

    a-politic [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

    dar eu as fi curios daca in afara de a striga in gura mare ca te fura americanii ai o alternativa. Ia spune-ne, ca suntem tare curiosi, ce e mai bine pentru tara asta. Ti-a placut capitolul "Prin noi insine" din cartea de istorie? Nasol, pentru ca acum nu avem ce sa facem prin noi insine, nu cata vreme comunistii inca sunt la butoane si tradeaza natia asta zi de zi. Atunci cum, cu Rusia? Pai nu rusii ne-au bagat comunistii pe gat acum 80 de ani? Daca vrei, facem o lista cu toate evenimentele din ultimii 300 de ani in care romanii au avut de-a face cu rusii si vedem ce-a iesit bun. Compara asta cu "gazele pe care le ia Exxon de cativa ani".

    Ti-e teama ca vin americanii sa-ti extermine elitele, ca iti devalizeaza tara si isi lasa armata de ocupatie pe teritoriul tau vreo 20 de ani? Ti-e teama ca o sa-si impuna americanii un sistem bazat pe teroare care nu-ti recunoaste nici cele mai fundamentale drepturi? Ti-e teama ca ce lasa americanii in urma n-o sa poata fi reparat nici la 50 de ani dupa ce au plecat? De cine si ce ti-e teama mai exact, postacule?
    • -3 (7 voturi)    
     raspuns (Miercuri, 28 septembrie 2016, 15:02)

     Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui a-politic

     1-Las-o moarta cu "postacule", te faci de ras.
     2-Vezi ce "freespeech" mai este azi in U-sa.
     3-DA, multionationalele fura big time toate natiile lumii. Si fac si dezastre pt. care nu platesc (vezi Deepwater Horizon BP Golf Mexic, sau Chevron Pungesti-VS).
     4.Antiamerican pa dracu in fiecare seara ma uit la Seinfeld.
     • +2 (2 voturi)    
      Care raspuns? (Miercuri, 28 septembrie 2016, 17:28)

      a-politic [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Nu vad ce te chinui sa spui pe aici. Nu esti ultimul cetatean din Europa civilizata din cauza multinationalelor, a americanilor, sau a celor de la Exxon. Despre ce discutam?

      Nu vrei nici Exxon, nici Rusia, probabil nici UE nu e in totalitate pe gustul tau. Suntem cumva printre primele 5 puteri ale lumii? Nu. Si atunci ce vrei de fapt?
     • +1 (3 voturi)    
      Si elena lu' ceasca se uita la Dallas... (Miercuri, 28 septembrie 2016, 17:49)

      midufi [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      Mai rasfirati, baieti, mai rasfirati
     • 0 (4 voturi)    
      Tu esti dus cu capul (Miercuri, 28 septembrie 2016, 21:01)

      Parzivall [utilizator] i-a raspuns lui Toni_Romania

      si capul spalat bine; am vazut ura fata de americani peste tot in Iasi, fara nici un argument. Mai lasati Russia Tudei ca o sa ajungeti la casa de nebuni.
      • -2 (2 voturi)    
       Dambovitza gulagului?! (Joi, 29 septembrie 2016, 14:26)

       contest [anonim] i-a raspuns lui Parzivall

       Psighiatria salveaza NATO-Romania?!
       Psighiatria/psighaloghia romaneasca ce sorginte au?! Nu cumva pravoslavnika!?
       Bravo, toata increderea! :-( :-P
    • -2 (4 voturi)    
     Nu e anti-american (Joi, 29 septembrie 2016, 0:49)

     KostasP [utilizator] i-a raspuns lui a-politic

     E doar talamb.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by