Politia Romana descinde la punctele de lucru ale unor societati comerciale care activeaza in domeniul constructiei de ansambluri rezidentiale si hoteluri, intr-un dosar de evaziune fiscala, informeaza IGPR.

Prejudiciul estimat este de peste 5.000.000 de euro.

Potrivit Agerpres, este vorba de perchezitii la Rin Grand Hotel, detinut de Robert Negoita, primarul sectorului 3

Potrivit comunicatului Politiei, in cauza se efectueaza cercetari cu privire la savarsirea infractiunilor de efectuarea de rambursari ilegale de T.V.A. si de evaziune fiscala, fapte prevazute si pedepsite de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, care au fost comise prin intermediul unor societati comerciale ce desfasoara activitati in domeniul constructiei de ansambluri rezidentiale si hoteluri.

Actiunea, desfasurata sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, beneficiaza de sprijinul de specialitate al Institutului National de Criminalistica si al Serviciului pentru Interventii si Actiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Astfel, ofiterii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice si ai Directiei de Investigatii Criminale din Inspectoratul General al Politiei Romane, efectueaza miercuri dimineata, doua perchezitii pe raza municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, la punctele de lucru (birouri si spatii comerciale) ale unor societati comerciale.

In luna aprilie a acestui an, DNA a anuntat ca Robert Negoita, este urmarit penal de procurorii DNA pentru evaziune fiscala in forma continuata.

Ancheta vizeaza fapte din perioada 2005- 2009, cand Negoita "a construit trei ansambluri rezidentiale compuse din imobile de locuit si locuri de parcare si a vandut, in nume propriu, un numar de 1.250 din aceste imobile, ascunzand activitatea economica desfasurata prin neinregistrarea ca persoana impozabila in scopuri de TVA, nedeclararea si neachitarea catre bugetul de stat a TVA in valoare de 77.148.021 lei", potrivit DNA.