Sase turisti germani au fost transportati la spital, in noaptea de marti spre miercuri, cu simptome de toxiinfectie alimentara, ei fiind preluati de la un hotel din Sibiu unde erau cazati, transmite Mediafax.

UPDATE 11.58Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) a judetului Sibiu verifica miercuri restaurantul unui hotel de cinci stele din municipiul Sibiu, dupa ce sase turisti germani cazati aici au ajuns marti seara la Unitatea de Primiri Urgente, unde au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara, a declarat pentru AGERPRES Krisztina Gaal, purtator de cuvant al DSP. "Astazi va merge o echipa la restaurantul hotelului sa faca o ancheta, sa verifice daca turistii au mancat acolo si despre ce este vorba", a precizat Krisztina Gaal.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Sibiu, Decebal Todarita, a declarat ca cele sase persoane care au ajuns in timpul noptii la spital au varste cuprinse 26 si 48 de ani si au fost diagnosticate cu toxiinfectie alimentara.

"La Unitatea de Primiri Urgente au fost adusi sase pacienti, toti cetateni straini, din Germania, cu varste intre 26 si 48 de ani. In urma investigatiilor efectuate acestia au fost diagnosticati cu toxiinfectie alimentara. Le-au fost aplicate proceduri specifice pentru aceste cazuri si, dupa efectuarea tratamentului, pacientii au plecat cu recomandari, nefiind nevoie de internari", a spus Decebal Todarita.

Cei sase turisti au fost transportati la spital de la un hotel de cinci stele din Sibiu cu doua ambulante SMURD.

Turistii le-au declarat medicilor ca pe parcursul zilei de marti au servit doar micul dejun la restaurantul hotelului. Reprezentantii hotelului nu au dorit sa comenteze incidentul.