Mihai Politeanu arata, pe pagina sa de Facebook, ca asteapta de la Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu sa ia masuri in conformitate cu propunerea de interzicere a ocuparii de functii publice pentru membrii ONG-urilor finantate de George Soros si in cazul lui Mirel Palada, purtator de cuvant al Partidului Romania Unita, care a primit o bursa de studii de 1 an de la Fundatia Soros.

Mirel PaladaFoto: Captura Facebook

"In ciuda vigilentei patriotice a domnilor Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu de a contracara 'fascistii din secta Sorosista' si de a salva institutiile statului de ONG-istii platiti de Soros prin contra-manifestatii si proiecte de legi care sa se interzica accesul acestora la functii publice, PRU a cazut el insusi victima a puterii oculte a lui Soros. Mirel Palada, purtator de cuvant al partidului si ministru al Muncii in Guvernul PRU, este el insusi un agent de influenta platit de Soros", scrie, ironic, Mihai Politeanu.

Acesta arata, citand CV-ul lui Mirel Palada, ca acesta a primit o bursa de studii de 1 an (1997-1998), platita de Fundatia Soros (Fundatia pentru o Societate Deschisa). "Cu banii lui Soros, Mirel Palada a studiat sociologia la Colegiul Kalamazoo in Statele Unite".

In plus, Mirel Palada, revenit in Romania, "a continuat sa primeasca bani de la acesta", arata Politeanu.

"Astfel, in 2011, Mirel Palada a primit bani de la Soros pentru o cercetare care a stat la baza a 11 analize ale fundatiei lui Soros (aceeasi Fundatie pentru o Societate Deschisa). Mirel Palada s-a laudat in presa, dar si pe blog-ul propriu, in legatura cu legaturile stranse cu Soros.

Cer Partidului Romania Unita, sa-si respecte propriile principii si valori asumate si sa ia masuri in consecinta, in spiritul celor propuse de domnii Sebastian Ghita si Bogdan Diaconu. Am convingerea ca cei doi domni sunt adevarati patrioti, nu doar niste panglicari ipocriti", adauga acesta.

Replica sa vine dupa ce Sebastian Ghita a declarat, pentru stiripesurse.ro, ca "ONG-istii lui Soros devin agresivi din cauza PRU", acuzand o incercare de "a crea un stat paralel cu statul romanesc".

Referindu-se la protestul care a avut loc saptamana trecuta la Palatul Parlamentului, dupa ce senatul votase impotriva inceperii urmaririi penale impotriva lui Gabriel Oprea, Sebastian Ghita a sustinut ca va promova un proiect de lege care "sa interzica ocuparea de functii publice membrilor ONG-urilor lui Soros si celor care in ultimii 5 ani au fost membri ai acestor ONG-uri".

"PRU va cere aplicarea legii care interzice magistratilor, judecatori si procurori, de a primi bani, premii, distinctii, alte foloase din partea acestor ONG-uri", a mai spus Sebastian Ghita.

In videoclipul de mai jos, un documentar despre fostii bursieri ai Fundatiei Soros, semnalat de un cititor, apare si Mihai Palada, la minutul 6,45.

OpenFellasde FundatiaSoros