Seful Corpului de Control al prim-ministrului, Mircea Valentin, va ramane in functia guvernamentala, desi surse din Executiv au declarat luni ca acesta va pleca, iar Mircea Valentin a scris pe Facebook ca a cerut premierului inca de la inceputul lunii septembrie sa fie eliberat din functie pana la 1 octombrie.

Valentin MirceaFoto: Arhiva personala

UPDATE 12.13 Valentin Mircea ramane in functia de sef al Corpului de control, pana la finalul mandatului Cabinetului, a anunta luni la pranz purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

El a precizat ca seful Corpului de control isi anuntase intentia de a pleca din Executiv, inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur.

"Seful Corpului de control si-a anuntat intentia de a pleca din Executiv inainte de declaratiile pe care le-a facut si care priveau reactia autoritatilor in cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din functia de sef al Corpului de control. Premierul a avut o discutie cu Valentin Mircea si au convenit ca pana la finalul acestui mandat seful corpului de control sa ramana in functia pe care o detine", a precizat, luni, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu.

Intr-un mesaj postat luni pe Facebook, Mircea Valentin precizeaza ca a solicitat premierului inca de la inceputul lunii septembrie ca, odata cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului in Inspectia Generala a Guvernului, dar nu mai tarziu de finalul lunii octombrie, sa fie eliberat din functie.

Mircea Valentin sugerase anterior, intr-un comentariu postat pe Facebook, ca intentioneaza sa paraseasca functia guvernamentala. "In curand voi reveni inapoi, in mediul privat, iar comunicarea va fi facuta in principal pe LinkedIn, Twitter si pe blogul meu profesional", a scris Mircea Valentin pe contul sau de Facebook, noteaza Mediafax.

Recent el a provocat reactia unor oficiali din Executiv, dupa ce a scris pe Facebook ca, dupa cutremur, institutiile nu si-au facut treaba corespunzator, la fel ca si posturile de televiziune, care difuzau reluari si nu au linistit populatia. "Concluzia preliminara: institutiile statului roman au note maxime la simpozioane si umflat muschii, dar nu va bazati pe ele cand va lovi un mare cutremur. Mass-media si mai ales televiziunile sunt odioase: ore intregi nici macar nu au oferit vreo informatie elementara despre cutremur si nu au linistit oamenii", a scris Mircea Valentin.

Ulterior el si-a sters comentariul.

"Opiniile exprimate pe aceasta pagina reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului. Functia mea de baza este cea de cetatean - de la ea am plecat si tot la aceasta demnitate ma voi intoarce", a fost mesajul postat ulterior.